Задържаха 17 000 фалшиви парфюма на „Дунав мост” 2

0
Как можем да различим ментетата?
Как можем да различим ментетата? Видео: NOVA

Как можем да различим ментетата?

Хиляди фалшиви парфюми, имитиращи луксозни и световно известни марки, бяха открити от митническите служители в камион на контролно-пропускателния пункт „Дунав мост” 2 край Видин. Пратката, укрита в кашони за бяла и черна техника, съдържа 17 палета с около 17 000 бройки, тежащи общо 6 тона.

Иво Поаков, началник на отдел „Борба с наркотрафика" в ТД „Митници Русе", заяви пред камерата на NOVA, че проблемът с пратката е възникнал поради некоректно описаните търговски документи, в които не е бил упоменат видът на стоката. Той посочи, че най-вероятно парфюмите са закупени от търговец на едро и са предназначени за вторична продажба в страни от Европейския съюз.

Поаков отбеляза, че фалшификатите са трудно различими от оригиналните продукти, като основните белези за разпознаване включват ръчно залепени баркодове, силен, но нетраен аромат, и опаковки от мек картон. Освен това, кашоните за доставка са използвани многократно.

„Баркодът е залепен по различни начини, най-вероятно ръчно. Това е с цел да заблуди клиентът. Оригиналният баркод винаги е отвътре, под целофана. Ароматът е силен, но нетраен. Използван е много мек картон за опаковките, а кашоните за доставка са използвани многократно“, поясни Поаков.

Той допълни, че заради неясния състав на етеричните масла в фалшивите парфюми, е възможно да се предизвикат алергични реакции. Освен това, капачките на бутилките не са добре запечатани, което може да доведе до протичане на парфюма и потенциални пожари.

Митническите служители подчертават важността на информираните потребители и необходимостта от проверка на легитимността на продуктите, за да се избегнат здравословни рискове и подкрепа на нелегалната търговия. Заловените парфюми ще бъдат унищожени след окончателната проверка и потвърждение на фалшивия им произход.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари