Забраниха напълно мобилните телефони в училищата в Нидерландия

2
Учениците ще имат право да използват мобилните си устройства единствено по медицински причини
Учениците ще имат право да използват мобилните си устройства единствено по медицински причини

Учениците ще имат право да използват мобилните си устройства единствено по медицински причини

От началото на новата учебна година в Нидерландия влиза в сила пълна забрана за използване на мобилни телефони в училищата, съобщава ДПА. Тази рестрикция, която досега важеше само за гимназиите, сега обхваща и началните училища.

Нидерландското министерство на образованието обяснява, че мобилните телефони в класните стаи разсейват учениците и нарушават тяхната концентрация, което от своя страна оказва негативно влияние върху учебните им резултати. Въпреки забраната, телефоните могат да бъдат използвани в час, ако тяхната употреба е пряко свързана с учебния процес.

Учениците ще имат право да използват мобилните си устройства единствено по медицински причини, или ако имат увреждане. В някои училища, където забраната обхваща и междучасията, атмосферата значително се подобрява. Местна телевизия съобщава, че децата се социализират повече, защото имат възможност да общуват помежду си лице в лице, вместо да се изолират в света на мобилните устройства. „По време на междучасие децата се социализират повече, защото разговарят помежду си по-често,“ споделя учен от университета „Радбуд“ в Неймеген.

Въпреки че забраната на мобилните телефони в училищата предизвика оживени дебати, редица министри на образованието в страната са били против въвеждането на такава мярка на национално ниво в миналото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Фък дъ УКР
    Всички споделящи евроГейски и УСраински ценности трябва да дойдат да защитят УСРайна призова Володимир Зеленски в отчаян опит да събере още пушечно месо за фронта.С предимство се ползват хомосексуалисти от бесарабски произход за да олабват напрежението сред азовците и останалите бандеронацистки групи вслествие на пълният провал на терористичната атака на Курск.Зеленски осигурява безплатен транспорт до точките на военни действие и е приготвил първа класа самолет за всеки с партиен член на ппдб
  • 1
    2
    Фък дъ РФ
    Чужденци, които искат да се преместят в Русия, защото споделят руските ценности пред тези в собствените си страни, могат да кандидатстват за временно пребиваване, без да знаят руски език и история. Това се посочва в указ на президента Владимир Путин, публикуван в понеделник, съобщава "Интерфакс". Москва ще издаде списък от държави, чиято политика противоречи на традиционните руски духовни и морални ценности, които ще имат право да се възползват от привилегията. В указа Путин нарежда на администрацията си да приема кандидати, които искат да отидат в Русия като политически емигранти, без да предоставят документ, потвърждаващ "владеенето на руски език, познаване на историята на Русия и основите на законодателството на Руската федерация".
  • 3
    1
    Въпрос
    Ама пафкането на тревичка да нали?!??!?? Боклуцииии….да ви чука Луцифер дано!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари