Забраниха мобилните телефони в училищата в Гърция

0
Тридневно наказание за нарушителите и финансова отговорност за родителите
Тридневно наказание за нарушителите и финансова отговорност за родителите Снимка: Асен Игнатов / Архив

Тридневно наказание за нарушителите и финансова отговорност за родителите

В Гърция влезе в сила пълна забрана за използване на мобилни телефони в училищата, което предизвика положителни реакции сред учителите и родителите. Само няколко дни след началото на учебната година педагозите вече отбелязват подобрение в концентрацията на учениците, информира БНР.

Министърът на образованието на Гърция подчерта, че забраната се прилага във всички учебни заведения в страната. Родителите също изразяват подкрепа за по-строгите мерки в училищата.

При нарушаване на забраната и използване на мобилен телефон по време на час, ученикът ще получи тридневно наказание, придружено с неизвинени отсъствия. Освен това, родителите вече ще носят финансова отговорност за всички щети, причинени от техните деца върху училищната собственост.

В контекста на новата учебна година гръцката полиция предприема допълнителни мерки за безопасност, като предоставя паник бутони на деца в риск. При активиране на тези устройства ще се осъществява директна връзка с полицейските служители, които ще информират и родителите за възникналата ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари