Забавянията в британските болници водят до 14 000 ненужни смъртни случая годишно

0
Националната здравна служба е на колене
Националната здравна служба е на колене

Националната здравна служба е на колене

Представяме ви шокиращ доклад за състоянието на Националната здравна служба (НЗС) в Обединеното кралство. Лорд Ара Дарзи, бивш министър на здравеопазването, разкрива тревожни факти в своето 142-странично проучване.

Според доклада, забавянията в болниците водят до приблизително 14 000 ненужни смъртни случая годишно. Това е повече от двойно смъртните случаи на британските военни от създаването на НЗС през 1948 г.

Министър-председателят Киър Стармър ще използва тези открития, за да обяви, че НЗС трябва "да се реформира или да умре". Той ще представи 10-годишен план за възстановяване, но изключва повишаване на данъците като решение.

Докладът разкрива, че от 2010 г. броят на чакащите над година за болнично лечение се е увеличил 15 пъти - от 20 000 на над 300 000. Освен това, подобренията в преживяемостта при рак са се забавили значително.

Лорд Дарзи предупреждава, че възстановяването на нормалните времена за чакане ще отнеме между 4 и 8 години, а не 5, както първоначално обещаха лейбъристите.

Опозицията, в лицето на либералдемократите, остро критикува управлението на НЗС от консерваторите през последните 14 години. Лидерът им, Ед Дейви, заяви, че "НЗС е на колене".

Стармър е под натиск да намери допълнително финансиране за НЗС. Според Здравната фондация, само за Англия ще са нужни допълнителни 46 милиарда паунда до 2029 г.

В заключение, премиерът ще подчертае, че НЗС е на кръстопът. Той ще призове за реформи вместо увеличаване на данъците, заявявайки: "Знаем, че работещите хора не могат да си позволят да плащат повече, така че НЗС трябва да се реформира или да умре".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Това в Англия нищо не е!
    Ако знаете нашите болници що хора умориха по ковид-а – просто не е истина! Особено в цигано-турската ГЕРБика....
  • 5
    1
    фена на Путин
    Сега всичкото мангуст у англиА ще се нареди у "простата" БългариА да си пломбирва човките и да си прави профилактични прегледи. Тъпият остров се *ба в г*за. Той мнооого отдавна е преебан но вече все по-трудно го прикриват. Западна европа също е до гуша в проблеми, дива престъпност, наркомания и недоимък, но там все още успешно прикриват батака но лично на мен са ми много ясни.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари