За пръв път в Русе: Състезание по нощен риболов в езерото „Липник“

3
Очаква се вълнуващо приключение за участниците и подкрепа на две значими каузи
Очаква се вълнуващо приключение за участниците и подкрепа на две значими каузи

Очаква се вълнуващо приключение за участниците и подкрепа на две значими каузи

На 24 и 25 август лесопарк „Липник“, намиращ се в близост до град Русе, ще бъде домакин на уникално по рода си събитие – първото състезание по нощен фидер риболов. Организатор на мероприятието е клуб „Фидер Фишинг-Русе“, като събитието се осъществява със съдействието на Община Русе и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Това състезание е особено значимо поради факта, че нощният риболов по принцип е забранен в България. Въпреки това, клубът е получил специално разрешение от ИАРА, като събитието ще се проведе съобразно всички правила и регулации на Българската федерация по риболовни спортове (БФРС). „Нощният риболов по принцип е забранен, но сме получили разрешение от Агенцията по рибарство и аквакултури, като ще бъдат спазени всички правила на БФРС“, разказва един от членовете на клуба – Сергей Даскалов.

Уникално състезание по двойки

Състезанието ще се проведе в два манша, като участниците ще се състезават по двойки. Събитието ще започне на 24 август с брифинг в 15:30 часа на гребната база – Сектор А, след което същинският риболов ще стартира точно в 18:00 часа. Първият манш ще продължи до 23:00 часа, а вторият ще започне в полунощ и ще приключи в 05:00 часа на 25 август. Награждаването на победителите ще се състои в 06:00 часа сутринта.

За състезанието ще бъдат обособени три сектора с по осем бокса, в които ще участват общо 24 двойки. От клуба уточняват, че всеки желаещ може да се включи в състезанието, независимо дали е член на клуба. „Очакванията ни са за едно вълнуващо приключение, което никога досега не се е случвало в дунавския ни град“, споделят още от клуба.

Каузите на клуба и подкрепата на спонсорите

Събитието е не само състезание, но и начин за подкрепа на две важни каузи, които клуб „Фидер Фишинг-Русе“ активно развива. Основните цели са събирането на средства за зарибяване на езерото в лесопарк „Липник“ и популяризирането на спортния риболов. Всеки, който желае да подкрепи тези каузи, ще има възможност да направи дарение в специално поставена кутия или да закупи артикул с логото на клуба.

Състезанието се осъществява с подкрепата на редица спонсори, включително „NetSolar“, които са осигурили финансова подкрепа за събитието. Фирма „Даскалови ИКО“ ще се погрижи за ободряването на участниците, предоставяйки безплатни енергийни напитки. За охлаждане в жегата ще се предлагат безвъзмездно бутилки студена минерална вода, предоставени от ЕТ „Тошко Шаханов“.

Информация и записване

Всички заинтересовани могат да намерят повече информация за събитието и начините за записване на Фейсбук страницата на клуб „Feeder fishing Ruse“. Организаторите очакват голям интерес и обещават незабравимо преживяване за всички участници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Вгъзилена Пънмилкова
    Наградата е 1 нощ с господжата на Месния Феодал. Дано да е надарен победителя, че Феодала е с осем санта вмирисана и сиренясала либийска таранка
  • 0
    1
    русе
    Няма по-тъпа идея от тази за НОЩЕН РИБОЛОВ!!! Тоя клуб имаше хубави инициативи, но явно капацитета на ръководството не е много голям. Да се организират състезания - ОК. Да са няколко в годината ( в Англия има всяка седмица през сезона) - ОК. Да има кауза - ОК. Но ... НОЩЕН РИБОЛОВ, състезания по други водоеми освен Текето и р.Дунав ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари