Юлия Навалная се прицели в президентския пост

3
Политическото наследство на Алексей Навални оживява чрез съпругата му
Политическото наследство на Алексей Навални оживява чрез съпругата му Снимка: ЕPA / БГНЕС

Политическото наследство на Алексей Навални оживява чрез съпругата му

Вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални - Юлия Навалная, направи неочаквано изявление относно политическото си бъдеще. В интервю за британската медия Би Би Си тя разкри плановете си да се бори за най-високия пост в Руската федерация.

Амбициозни планове за бъдещето на Русия

Юлия Навалная потвърди решимостта си да продължи делото на покойния си съпруг за демократизация на страната. "Когато настъпи подходящият момент, ще участвам в изборите. Моят политически опонент е Владимир Путин. И ще направя всичко, за да падне режимът му възможно най-скоро", заяви тя пред Би Би Си.

Предизвикателства пред завръщането

Навалная подчерта, че докато Владимир Путин остава начело на държавата, тя не може да се завърне в Русия. Въпреки това, тя изрази оптимизъм за бъдещето, очаквайки деня, когато ерата на настоящия руски президент ще приключи и страната ще се отвори отново.

Надежда за демократични промени

Подобно на съпруга си, Юлия Навалная вярва в реалната възможност за провеждане на свободни и честни избори в Русия. Тази позиция е в пряк контраст с политическата реалност в страната през последните години.

Спомен за Алексей Навални

Алексей Навални, известен като най-изявеният критик на президента Владимир Путин, беше осъден на 19 години затвор по обвинения в екстремизъм, които мнозина определят като политически мотивирани. Той почина при неизяснени обстоятелства през февруари 2024 година в наказателна колония със строг режим, разположена зад Северния полярен кръг.

Международна реакция

Президентът на Съединените американски щати - Джо Байдън, изрази категорична позиция по случая, заявявайки, че "няма съмнение" за вината на Путин за смъртта на Навални. От своя страна, Русия отхвърля всякакви обвинения за умишлено убийство.

Лична мисия за справедливост

В интервю за британския вестник "Сънди таймс" Юлия Навалная сподели желанието си да види Владимир Путин в затвора. "Но не в някакъв хубав затвор с компютър и добра храна, а в руски затвор, при същите условия като Алексей", подчерта тя, разкривайки дълбочината на личната си болка и стремеж към справедливост.

Съхраняване на наследството

В момента Юлия Навалная работи усилено върху подготовката за публикуване на мемоарите на съпруга си, озаглавени "Патриот". Това начинание се очаква да хвърли допълнителна светлина върху живота и борбата на Алексей Навални, както и да вдъхнови поддръжниците на демократичните промени в Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Мухахахахаха
    НаСрални нямаше и 5 процента подкрепа в руското общество,хората добре си спомнят как кариерата му започна като руски националисти и после накъде си извъртя задника. Същото ще е и с тая кранта мухахахаха
  • 4
    3
    Христо
    Накрая и таз госпожа ще бъде като онази Тихановска от Беларус, дето уж е президентка, ама от разстояние - в Литва.
  • 6
    2
    Читател
    Седи на пухкавото си седалище,не сънувай розови сънища,най малко сънят ти да не отива като президент на РФ.Този който ти е вменил подобно намерение,е лишен от всякаква логика.
  • 6
    1
    R83j3ne
    Има време до 1ви април
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари