Юбилей в Русе: Десет години социална подкрепа за жертви на насилие

0
Кризисният център отбелязва юбилей
Кризисният център отбелязва юбилей

Кризисният център отбелязва юбилей

От месец април 2014 година, социалната услуга „Кризисен център“ в град Русе предоставя надежда и подкрепа на жени и деца, жертви на домашно насилие. За десет години от създаването си, Сдружение „Център Динамика“, което спечели конкурса за доставчик на услугата от Община Русе, успя да окаже помощ на 52 жени и 115 деца. Юбилеят беше отбелязан в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ с акцент върху възможностите за водене на пълноценен живот.

Събитие с послание за бъдещето

На събитието присъстваха важни гости, включително областният управител Драгомир Драганов, кметът на Община Русе Пенчо Милков и неговият заместник Димитър Недев, председателят на Окръжния съд Николинка Чокоева и директорът на Регионалната здравноосигурителна каса Мариела Личева. Представителите на държавната и местната власт изразиха благодарност и признателност за усилията на екипа на кризисния център.

„Благодаря Ви за ползотворната съвместна дейност и за ежедневните усилия, които полагате за предоставянето на качествени услуги за най-уязвимите групи. Високо оценявам приноса Ви за подобряване на социалната среда в региона и вярвам, че моделът на Вашата организация е успешен. Продължавайте да бъдете иноватори и да прилагате собствени добри практики“, каза областният управител Драганов в обръщението си към управителя на Сдружението Деана Димова.

Думите на признателност и надежда

Деана Димова сподели трогателни моменти от работата на Кризисния център: „От мрака на насилието и първата стъпка към промяната се роди една нова и силна общност. Заедно тя преживя прохождането на деца, първото паднало зъбче и първото израснало такова. В Центъра 14-годишно дете за първи път празнува рождения си ден“. Тя подчерта важността на подкрепата и съвместната работа за постигането на успехи и създаването на по-добра социална среда.

Плакет за усилията и постигнатите успехи

Кметът Пенчо Милков изрази огромната си благодарност към Кризисния център и връчи на Деана Димова плакет на Община Русе. Той отбеляза, че тяхната дейност представлява огромна отговорност и реална грижа за хора, които имат нужда от подкрепа. Според него, екипът на Кризисния център дава на хората смелостта да бъдат свободни.

Капацитет и настоящи предизвикателства

В момента капацитетът на Кризисния център е от осем места, като в него временно пребивават седем души. По случай десетата годишнина, центърът получи множество поздравителни адреси, включително от президента на Ротари клуб „Русе-Дунав“ Галя Пенчева и други представители на държавната власт.

Поглед към бъдещето

Областният управител Драгомир Драганов подчерта готовността си да подкрепи реализирането на нови социално значими проекти, насочени към подобряване на социалната среда и привличането на гражданското общество за решаването на важни обществени проблеми.

„Надявам се, че няма да пестите време и енергия за привличането на гражданското общество в разрешаването на някои от най-наболелите проблеми за гражданствеността“, каза още Драганов, изразявайки увереността си в успешното бъдеще на Кризисния център.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    daskal
    За това "сдружение" ще разберете всичко, ако потърсите помощта му. Абсолютна бутафория!
  • 5
    7
    Anna
    Празнуват льжите,кражбите и отклонения на парички,сбирщина от крадливи некадьрници и боклуци на Герб...10,години,доста време крадьт,льжат,и мамят....и лижат гьзове..престъпни гангстери, мрьсни и противни същества
  • 6
    6
    Софи
    Все отбор юнаци,Армия от крадливи некадьрници,Личева я разкараха от Агенцията за закрила на децата,поради некадьрност и простотия,тя е тьпа патка,един отговор не може да напише,ужас,Недев,гледа като мишок,тъпо иглупаво,нито транспорта е оправил,нито здравето,като гледам отбор некомпетентни идиоти в отдел здраве,не знаят какво правят там,боклуците на кмета,че и закрила на бити и пребити дами,боже,боже,голямо крадене пада,боклук до боклук....
  • 8
    5
    Ха
    Ами Личевата от здравната каса що дори там?! Преди три години от Държавна агенция за закрила на детето я настаниха на топло място в Здравната каса и си кротка на добра ясла там. Последно къде са й компетенциите в социалните услуги или в здравното осигуряване и финансиране. Хайде стига със самозванци! А заместник кмета Недев какъв корифей е в областта на социалните услуги в една учудваща с името си дирекция дето хем с транспорт се занимава, хем със здравни и социални грижи?! Ах вие "супер специалисти", направо ще развинтите социалните услуги и услугите за жертвите на насилие! Ашколсун!
  • 8
    4
    Театър
    Поредното театрално представление на динамичната лелка усвоителка на финансиране по проекти без ефект и само реклами и писания по медиите. Нека да тази боркиня срещу насилието над жени да каже колко проекта усвои, какви приходи натрупа, използва ли ги за каузата срещу насилието и какви са резултатите от тях, защото данните за жени жертви на насилие на национално и регионално ниво говорят не за намаляване, а напротив, за нарастването им включително и на убити от партньорите си жени. Хайде стига с тези фукни и реклами, нагло е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари