Ясни са първите участници на "Грийн рок фест"

2
Традиционният музикален форум ще се проведе за шестнадесети път на 7 и 8 септември
Традиционният музикален форум ще се проведе за шестнадесети път на 7 и 8 септември Снимка: Община Русе / Архив

Традиционният музикален форум ще се проведе за шестнадесети път на 7 и 8 септември

Организаторите на "Грийн рок фест" в Русе обявиха първите участници в тазгодишното издание на фестивала. Това съобщи Мария Атанасова, управител на едноименното сдружение, пред БТА.

„Взехме решение да дадем шанс на едни от най-младите кандидати за тази инициатива – групите DnD от Шумен, в която има брат и сестра, и DetMag от Пловдив - с трима бащи и трима сина. Тъй като предвидливо оставихме още два свободни слота за тазгодишното издание, ще поканим и Strykers от Плевен, в която има двама братя, и Дилема от Русе, в състава на която са баща и син и съпруг и съпруга. Останалите групи ще бъдат добре дошли в следващи издания на фестивала“, сподели Атанасова.

Традиционният музикален форум ще се проведе за шестнадесети път на 7 и 8 септември тази година. Основният акцент на събитието ще бъде семейството, като от подадените 12 заявки от рок групи от цялата страна, всички имат поне двама членове от едно семейство. Официалната програма на фестивала се очаква да бъде готова през август.

Атанасова припомни, че основната идея на "Грийн рок фест" е да предостави възможност на млади групи в началото на кариерата си да изпълняват своята музика на една сцена с местни и световноизвестни звезди. Освен музикалното изживяване, фестивалът има за цел и да насърчава грижата за природното наследство.

През годините "Грийн рок фест" е посрещнал множество известни музиканти и групи, включително Джо Лин Търнър, Джон Лоутън, "Назарет", Тим "Рипър" Оуенс, Рони Ромеро, Миленко Матиевич, "Бонфайър", "Тангра", Б.Т.Р., "Фондацията", Васко Кръпката, Милена Славова, "Кикимора", "Фактор", "Обратен ефект", Валди Тотев и други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    8
    Аре стига!
    Рок фест, тинтири минтири. "Малката Виена", дръжки на килограм. Едно рок радио няма в града ни. Ама две чалгарски бичат яко. Само за справка, и Разград, и Шумен имат рок радия. Долината на широките гащи. Добре, че радиото на Делта фалира, а дано някой се усети къде е нишата.
  • 8
    7
    Хейтър
    Спя чудесно,благодаря - не знам коя е тази Мария но може ли да обясни на хората от чиито данъци се плаща този рок фест защо през годините е имало имена като Назарет и Джо Лин Търнър,а сега е семейно парти ??? Вие сериозни ли сте ? Ми поканете братята Кавалера от Сепултура,нали джуджето кмет вдигна данъците - няма ли бюджет ???
  • 0
    6
    1-5
    Как спите бе хейтъри? Какво направихте Вие, че да плюете това което прави Мария? Аман от самозбравили се хейтъри!
  • -4
    5
    34t34tg
    да си рокаджия е най-вероятно да си по-голям простак от чалгаджиите
  • 3
    4
    f-off
    Рок фест, задължително "от роднини за роднини"......Що за глупости?!?! Съответно ще го гледа само родата.... От някои известни имена в предишните години отивате към вечеринка в читалището....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари