Взрив на цистерна отне десетки животи в Нигерия

0
При експлозията загинаха близо 100 души, а ранените са близо 50
При експлозията загинаха близо 100 души, а ранените са близо 50 Снимка: АП / БТА / Архив

При експлозията загинаха близо 100 души, а ранените са близо 50

Експлозия на цистерна в Нигерия отне десетки животи.

Смъртоносна експлозия на цистерна в северния нигерийски щат Джигава доведе до трагичен инцидент, при който загинаха най-малко 94 души, а около 50 бяха ранени. Трагедията се разигра в нощта на 15 октомври 2024 година, когато цистерна, превозваща гориво, катастрофира на магистрала в района на град Маджия.

Подробности за инцидента

Според информация, предоставена от полицейския говорител Лауан Шийсу Адам, цистерната се е преобърнала при опит да избегне сблъсък с друг тежкотоварен автомобил. Инцидентът е привлякъл вниманието на местни жители, които са се струпали около превозното средство, за да съберат разлятото гориво.

"До момента сме потвърдили смъртта на 94 души, а около 50 са ранените", заяви Адам пред медиите, предаде АФП.

Опити за предотвратяване на трагедията

Полицейският говорител добави, че служители на реда са се опитали да разубедят хората да не се приближават до опасната зона, но усилията им са били напразни. Тълпата е изтласкала полицаите, продължавайки да събира разлятото гориво, което в крайна сметка е довело до фаталната експлозия.

Мобилизация на медицинските екипи

В отговор на трагедията, Нигерийската медицинска асоциация е отправила спешен призив към всички лекари да се явят в лечебните заведения, за да помогнат при справянето с огромния брой пострадали. Медицинските екипи работят денонощно, за да окажат помощ на ранените и да се справят с последствията от инцидента.

Повтаряща се трагедия

Това не е изолиран случай на подобна трагедия в Нигерия. Само преди месец, през септември 2024 година, друга експлозия, причинена от сблъсък на цистерна с камион, превозващ пътници и добитък, отне живота на най-малко 59 души в западния нигерийски щат Нигер.

Проблеми с пътната инфраструктура

Експертите отбелязват, че лошо поддържаните пътища в Нигерия често стават причина за подобни злополуки. Това повдига въпроси относно необходимостта от спешни мерки за подобряване на пътната инфраструктура и безопасността на движението в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари