Взрив на самоделна бомба стресна жителите на Бургас

0
Бомбата е била подготвена от двама мъже и е гръмнала в нива до квартал в морския град
Бомбата е била подготвена от двама мъже и е гръмнала в нива до квартал в морския град Снимка: Архив

Бомбата е била подготвена от двама мъже и е гръмнала в нива до квартал в морския град

В Бургас, силен взрив от самоделна бомба разтърси земеделска нива в близост до жилищния комплекс "Меден Рудник". Инцидентът е станал в събота вечерта около 19:40 часа. Сигналът за взрива е подаден до 4-то Районно управление на полицията в града.

След разследване, органите на реда установяват, че самоделното устройство е било подготвено от двама мъже на възраст 35 и 45 години, жители на Бургас. Те са задържани за срок от 24 часа. При обиск в апартамента на 45-годишния мъж в "Меден Рудник", полицаите откриват различни видове взривни вещества, самоделен детонатор, прекурсори за производство на взривни вещества, както и 23 ловни патрона от 12-ти калибър.

Работата по случая продължава.

Случаят напомня за акция на ГДБОП, проведена само преди няколко дни, при която бяха задържани шестима души, замесени в незаконна търговия и преработка на оръжия, боеприпаси и взривни вещества. Акцията беше реализирана на територията на областите Русе, Силистра и София. От няколко адреса бяха иззети автомат „Калашников“, четири пистолета, над 1200 боеприпаса от различен калибър, нерегистрирана колекция от стари оръжия и наркотично вещество, наподобяващо марихуана. Трима от задържаните вече са с повдигнати обвинения и мярката им за неотклонение е удължена за 72 часа.

Работата по това разследване също продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари