Вторник ще бъде слънчев, с мъгли в сутрешните часове

0

Топло и слънчево време очаква България в следващите дни

Метеорологичната прогноза за България предвещава приятно време за 22 и 23 октомври 2024 година, с преобладаващо слънчево небе и постепенно повишаване на температурите. Въпреки това, жителите на страната трябва да очакват и някои промени в атмосферните условия.

Прогноза за 22 октомври 2024

Според синоптичните данни, атмосферното налягане ще претърпи леко понижение, но ще се задържи над средните стойности за този период от годината. През нощта небето ще бъде ясно, с почти пълно отсъствие на вятър. След полунощ се очаква образуване на мъгли около водните басейни и в низините.

Температурите през нощта ще варират между минус 1 и 4 градуса Целзий, като в столицата София се очаква около 2 градуса. Дневните часове ще донесат слънчево време, с максимални температури между 17 и 22 градуса, а в София - около 19 градуса.

Специфични прогнози за различни региони

В планинските райони времето ще бъде слънчево, с лек до умерен североизточен вятър във високите части. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще достигне около 16 градуса, а на 2000 метра - около 10 градуса.

Черноморието също ще се радва на слънчево време, въпреки възможността за намалена видимост на отделни места в сутрешните часове. Очаква се да духа бриз, а максималните температури ще бъдат между 15 и 18 градуса. Температурата на морската вода ще се задържи около 18 градуса, с вълнение на морето 2-3 бала.

Астрономическа информация за София

В столицата изгревът на слънцето ще бъде в 7 часа и 49 минути, а залезът - в 18 часа и 33 минути, което прави продължителността на деня 10 часа и 44 минути. Луната ще залезе в 13 часа и 51 минути и ще изгрее в 22 часа и 14 минути, като се намира два дни преди последната си четвърт.

Прогноза за 23 и 24 октомври 2024

В сряда, 23 октомври, времето ще остане предимно слънчево, с почти безветрие в по-голямата част от страната. Сутрешните часове могат да донесат мъгла в низините и котловините. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 18 и 23 градуса, с по-ниски стойности в районите с трайна мъгла.

За четвъртък, 24 октомври, се очакват промени във времето. Източна България ще бъде покрита със значителна ниска облачност или мъгла, с вероятност за изолирани слаби валежи. Западната част на страната ще се радва на известно слънчево време, но следобед облачността ще се увеличи. Минималните температури ще се повишат с един-два градуса, докато дневните ще бъдат по-ниски от предходния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари