Втори задържан за пожара край Сливен

1
27-годишният мъж се укриваше в продължение на 24 часа
27-годишният мъж се укриваше в продължение на 24 часа

27-годишният мъж се укриваше в продължение на 24 часа

В петък вечерта служители на група "Патрулно-постова дейност" от участък "Надежда" към Сливенската полиция задържаха 27-годишен мъж, заподозрян за участие в предизвикването на пожар в местността "Бармук баир", съобщи NOVA. Той е вторият от двамата заподозрени, които са обвързани с пожара, избухнал в природен парк "Сините камъни".

Според данни от разследването, двамата мъже – на 21 и 27 години, които са криминално проявени, са горели кабели. Това незаконно действие е довело до разпространение на огъня, който се е разразил на територията на защитената местност. По свидетелски показания, инцидентът е започнал, когато двамата мъже са запалили кабелите, за да извлекат медта от тях. Пламъците бързо са обхванали сухата растителност в района и са се разпространили на голяма площ в парка.

След като пожарът е избухнал, по-младият от двамата мъже е бил задържан на място, докато по-възрастният е успял да избяга и се е укривал в продължение на 24 часа. Полицията е организирала мащабна операция по издирването му, в която са включени екипи на полицията и местни жители. В крайна сметка той е бил арестуван в петък вечерта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари