Втора нощ на въздушна тревога в Румъния

1
Вдигнаха във въздуха два изтребителя F-16
Вдигнаха във въздуха два изтребителя F-16

Вдигнаха във въздуха два изтребителя F-16

За втора поредна нощ жителите на окръг Тулча в Югоизточна Румъния получиха предупреждения чрез системата Ro-Alert, след като няколко дрона бяха забелязани да приближават границата.

В ранните часове на деня, около 1:20 часа, румънските власти издадоха предупреждение към местното население. Съобщението предупреждаваше за възможност от падане на обекти от въздуха и бе част от обичайните мерки за безопасност, предприемани при подобни случаи.

Инцидентите с дронове често са свързани с нападения на руската федерация срещу украинските пристанища на река Дунав, но в този случай от румънската страна уверяват, че атаките не са насочени към тяхната територия. Представителите на Инспектората за извънредни ситуации призоваха гражданите да не се поддават на паника и да следват указанията, предоставени в съобщението. В случаи на нужда от помощ или усещане за несигурност, гражданите бяха насърчени да се обадят на единния спешен номер 112, предава телевизия Диджи 24.

За да се гарантира сигурността и спокойствието на населението, два самолета F-16 от румънските военновъздушни сили излетяха от 86-а авиобаза Борча. Те бяха изпратени да наблюдават въздушната обстановка и да разследват евентуалните последствия от инцидента. Въпреки това, след провеждане на разследване на място, не бяха открити фрагменти от паднали дронове на румънска територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    27
    Фък дъ УКР
    Чувал си метаморфозата "Маймуна с насран гъз" - ами това е УСрайна днес. Всъщност аз като третополов неграмотен бесарабски травестит дори не знам разликата между метафора и метаморфоза,но както и да е - разбрахте ме - прост съм като Кирчо от Харвард! Какво предлагаш за да избегнем ядрен конфликт-да се съгласим с висички безумни искания и условия на един самозабравил се идиот-терорист, който се възприема за "полюс на света"?!
  • 1
    26
    Кур за Зеленски
    Миджетът в Киев скоро ще го обесим на Червения площад с главата надолу, а след 3 дена, като почне да вони на мърша, ще го разфасоваме и дадем за храна на животните в московската зоологическа градина.
  • -1
    25
    Фък дъ РФ
    До 24 Чувал си метаморфозата "Маймуна с граната" - ами това е пРоссия днес. Какво предлагаш за да избегнем ядрен конфликт-да се съгласим с висички безумни искания и условия на един самозабравил се идиот-терорист, който се възприема за "полюс на света"?!
  • -1
    24
    Име
    Ами убеждавам се, че малоумието няма граници..Явно никой не го е еня за опасността от ядрен конфликт. Хора, събудете се. Оставете демагогията и простотията. Опасността е съвсем реална. Разберете го. Мразя всякаква платена сган, но и тя е съставена от хора, а хората сме много крехки създания всъщност....Нема лошо да се заработват парици, ама когато цената за това е възможността за ядрен конфликт, това би трябвало да е твърде лично за всички. Няма къде да се скриете, разберете го.
  • 4
    23
    до 22
    Нали знаеш, че никой не е анонимен в нета?:) Нали знаеш, че вероятно вече са те докладвали където трябва, че си тъпо парче?:) Спи спокойно!:) Дейба и телето тъпо, дейба!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари