Времето се обръща от дъжд към слънце

0
Температурите се покачват през уикенда
Температурите се покачват през уикенда

Температурите се покачват през уикенда

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) прогнозира променливо време в петък, последвано от слънчеви и топли дни през почивните дни. Очаква се постепенно затопляне с температури, достигащи 26 градуса Целзий в неделя.

Днес времето ще бъде предимно облачно, като в низините и котловините сутринта се очаква намалена видимост. Валежи ще има на отделни места, като в планинските райони на Югозападна България и в югоизточните части на страната те ще бъдат по-интензивни, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб в по-голямата част от страната, а в източните райони - умерен, с посока североизток. Минималните температури ще се движат между 10 и 15 градуса Целзий, като в столицата се очакват около 12 градуса. Максималните стойности ще достигнат от 19 до 24 градуса, а в София - около 19 градуса.

Черноморието ще бъде обхванато от значителна облачност, с валежи на много места. Южното крайбрежие ще бъде засегнато от по-силни валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен до силен, от североизток. Максималните температури ще се движат между 22 и 24 градуса Целзий, близки до тези на морската вода. Морето ще бъде развълнувано, с вълнение 3-4 бала.

В планинските райони времето ще бъде предимно облачно, като високите била и върхове ще бъдат обгърнати в мъгла. Валежи се очакват главно в масивите на Югозападна България, западната част на Стара планина, както и в Странджа и Сакар. По най-високите върхове на Рила и Пирин се очакват снеговалежи. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от изток-североизток. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще бъде около 14 градуса, а на 2000 метра - около 7 градуса.

През уикенда времето ще се подобри значително, с преобладаващо слънчево време. В ранните сутрешни часове на места в низините и котловините ще се образува ниска облачност и намалена видимост. Следобед ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е минимална.

През нощта и сутринта ще бъде почти безветрено, а през деня ще духа слаб, в Източна България - до умерен, североизточен вятър. Дневните температури ще се повишат леко, като в неделя максималните стойности ще достигнат между 21 и 26 градуса Целзий. Минималните температури ще бъдат най-ниски в неделя - между 7 и 12 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари