Володимир Зеленски: Украйна завладя 74 населени места в Русия

0
Украинските сили продължават офанзивата с нови териториални завоевания
Украинските сили продължават офанзивата с нови териториални завоевания Снимка: Twitter

Украинските сили продължават офанзивата с нови териториални завоевания

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи днес, че украинските въоръжени сили контролират 74 населени места на руска територия, като продължават да напредват в рамките на изненадваща офанзива, започната миналата седмица. Според информация, разпространена от "Франс прес", украинската офанзива в Курска област е предизвикала масово изселване на десетки хиляди цивилни, принудени да напуснат домовете си.

Зеленски направи това заявление чрез съобщение в "Телеграм", където сподели, че въпреки интензивните и трудни боеве, украинските сили продължават да отбелязват значителен напредък в Курска област. "Има 74 населени места под контрола на Украйна," подчерта президентът.

Днес Зеленски обяви също, че украинските сили са успели да напреднат с между 1 и 3 километра през последните 24 часа, според информация, предоставена от "Ройтерс". Във видеоконферентна среща с генерал Олександър Сирски, главнокомандващ на украинските въоръжени сили, Зеленски е бил информиран, че армията е завзела нови 40 квадратни километра територия през последното денонощие.

По-късно тази вечер, в ежедневното си обръщение към украинските граждани, Зеленски отново подчерта решителността и способността на Украйна да поеме инициативата в тази тежка ситуация. "Ние още веднъж доказахме, че във всякаква ситуация, ние, украинците, сме способни да постигнем нашите цели. Ние сме способни да защитим нашите интереси и нашата независимост," заяви украинският президент.

Офанзивата на Украйна в Курска област, която е част от продължаващия конфликт между Украйна и Русия, показва значителни успехи за украинската армия. Тези действия на бойното поле са от ключово значение за отбранителната стратегия на страната и демонстрират решимостта на украинските сили да защитават териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    40
    Чироса
    и от кога е информацията на зелята. Четох в блиц как укрите са яли як бой, а машините им спирали насред пътя поради липса на гориво. Що така бе Миме?
  • 1
    39
    Учуден
    Не съм учуден,че умствено изостаналото ДеБил-ПеПерастче отново ми е откраднало никнейма и разпростанява смрадлива бандеронацистка фейк пропаганда. Не знам защо това ДеБил-ПеПерастче все още осмърдява този сайт с миризливите си опорки и фейкове,а не замине на фронта за да се бие за клоаката УСрайна ? Тъкмо ще праща новини от първа ръка как е на фронта и колко пъти на ден хохълите го ползват като жена в окопа хахаха
  • 0
    38
    Да живее България!
    Бесарабският травестит е изпаднал в истерия,вече не знае какви опорки да пуска хахахаха...бандеронацистите ядат бой до посиране в Курск, това е реалността и тя бърка много дълбоко в джендърските задници на хохълската смрад. Няма нормален българин,който да подкрепя бандеронацистките убийци на деца! Да живее България и КУР за бандеронацистка УСрайна!
  • 1
    37
    Фък дъ УКР,Ушев духай
    9и ден УСрайна яде бой,няма никакви две авиобази гръмнати,това се оказа поредния бандеронацистки фейк,разпространяван от смрадливи курви като оня Ушев. Бандеронацистките части в Курск им разширяват гъза във всички направления, главнокомандващите на Руската армия ебат хохлите на смени на 24 ч. вече. А в Киев копаели траншеи и "сменяли" настилката:)) Това, което диктаторчето Зеленски получава в Курск е най-голямото унижение на мирилизв хохъл владетел в историята ѝ. И този път не е от велика сила като ПедерФранция или Германистан Този път е от Русия, която Куролапа Зеленски си мислеше, че ще сгази за 3 дни. Слава на Русия и героите ѝ! КУР за бандеронацистите!
  • -1
    36
    Българин
    Никой не подкрепя спинозните хохли усраински да мрът до крак тея боклуци смачкани! Дамо един мартин бесарабския педал лае!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...