Володимир Зеленски: Украйна може да произвежда 4 милиона дрона годишно

1
Успяхме да изградим нова отбранителна индустрия в изключително трудни условия
Успяхме да изградим нова отбранителна индустрия в изключително трудни условия Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Успяхме да изградим нова отбранителна индустрия в изключително трудни условия

Украйна бележи значителен напредък в производството на дронове и други военни технологии

Украйна демонстрира впечатляващ ръст в производството на безпилотни летателни апарати и други видове въоръжение, според последните изявления на президента Володимир Зеленски. В обръщение към ръководители на чуждестранни оръжейни компании в Киев, украинският лидер разкри амбициозните планове на страната в сферата на отбранителната индустрия.

Президентът Зеленски подчерта забележителния напредък на Украйна, заявявайки: "В изключително трудни условия на пълномащабна война при непрестанни руски удари, украинците успяха да изградят фактически нова отбранителна индустрия". Той посочи, че страната вече има договори за производство на 1,5 милиона дрона през текущата година, като общият производствен капацитет може да достигне 4 милиона единици годишно, предаде Ройтерс.

Тези данни са особено впечатляващи, като се има предвид, че преди руската инвазия от 24 февруари 2022 година, производството на безпилотни летателни апарати в Украйна беше практически несъществуващо. За по-малко от две години страната е успяла да изгради значителен капацитет в тази стратегическа област.

Премиерът Денис Шмигал допълни картината с конкретни цифри за ръста на военното производство. Според него, Украйна е утроила вътрешното производство на оръжие през 2023 година, а само за първите осем месеца на текущата година тези обеми са се удвоили отново. Въпреки това, точни данни за производствените обеми не бяха предоставени, вероятно поради съображения за сигурност.

Тези постижения идват на фона на продължаващия конфликт, който вече навлезе в 31-вия си месец. В отговор на руската агресия, Украйна е принудена да отделя около половината от държавния си бюджет за отбрана, което се равнява на приблизително 40 милиарда долара годишно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Аз
    Много важно приказки на вятъра Русия още ви жали бе простак.
  • 6
    2
    ahhahah
    водолеймир зеленски - нелегитимния узурпатор с изтекъл мандат пак говори глупости... 4млн дрона годишно означава по 11,000 на ден.. тоя освен че е тъп наркоман с втечнен мозък, не може и да смята
  • 6
    1
    Куролап Зеленски
    Засега обаче произвеждаме само лайна,защото руснаците ни бият до посиране оххх оххх и Угледар ми взеха оххх
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари