Володимир Зеленски: Русия нанесе един от най-тежките удари срещу Украйна

0
Украинският президент подчертава необходимостта от по-силна международна помощ за справяне с руските удари
Украинският президент подчертава необходимостта от по-силна международна помощ за справяне с руските удари Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Украинският президент подчертава необходимостта от по-силна международна помощ за справяне с руските удари

Русия нанесе един от най-сериозните удари срещу Украйна с мащабна атака, включваща над 100 ракети и около 100 дрона "Шахед", съобщи украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Укринформ". Той отбеляза, че в цялата страна се правят усилия за възстановяване на щетите, причинени от руския удар.

Зеленски определи атаката като една от най-тежките, насочена основно към критичната гражданска инфраструктура. "Сега, както и преди, Русия показва безмилостност в действията си, като засегна множество области на страната", каза президентът.

Той съобщи за множество ранени и за жертви, като подчерта, че на пострадалите се оказва нужната подкрепа. По отношение на щетите по енергийната инфраструктура Зеленски заяви, че екипите за аварийно възстановяване работят денонощно, за да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

В допълнение, украинският лидер подчерта важността на помощта от международните партньори и настоятелно призова за по-активна подкрепа в областта на противовъздушната отбрана, за да се предотвратят подобни удари в бъдеще.

Зеленски отправи и критики към Владимир Путин, като нарече руския президент "болно същество" и заяви, че терорът се засилва там, където липсва решителен отговор от страна на международната общност. Той настоя за повече оръжейна помощ за Украйна, за да може страната му да се защитава срещу руските нападения.

"Докато Русия използва всички възможни средства за атака, защитниците на живота не бива да имат ограничения в ресурсите си", подчерта Зеленски, призовавайки за твърди решения от страна на западните партньори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    26
    Учуден
    Има една русофилистичен добитък, миризлива руска гнида, всекидневно хвалеща в този коментарник фашисткия режим на плешивата кремълска маймуна. Учуден съм, защо просто не направи това -"Чемодан - вокзал - Россия" Защо е нужен този мазохизъм да се мъчи в държава от Запада, защо натиска опикани руски парцали в държава от НАТО?! Защо бе, боклук руски?!
  • 0
    25
    До баш мисирката 24
    ама явно наистина си мисирка и правилно се изписваш като такава. Украйна е нападната от озурпатори, Украйна е във война. И за разлика от Империята на злото, в която изборите се провеждат под дулата на автомати, украинската конституция изрично записва, че по време на войне не се провеждат избори. Това е практика в повечето нормални държави и тяхното законодателство. Под дулата на автомати се провеждат избори в Блатная, Северна Корея, едно време в окупираната от ватниците България
  • -1
    24
    Мисирки
    На този наркос не му ли изтече президентския мандат
  • -1
    23
    фена на Путин
    Ти си толкова защитник на живота, колкото ЕсЕс са били защитници на евреите. Ебати гротеския дебил тоз хохол умирисания. Нагъл до безбожие.
  • -1
    22
    Василесий
    Само глупости пишете! Татко Путин ще победи! Слава на Русия! Слава на Руската Мечка! Как се цепи атома и това ще стане и ще се разцепи цялата земя! Предай се гнидо украинска. Теб взеха западнягите за мезе и сега цял свят воюва срещу братска Русия. Америка ке плачи и ке плачи европа а руските трапери ще събират гъби в тайгата безкрайна. Голям огън ще дойде от космоса и ще гори навсякъде. Зеленски отдавна ке е мъртъв и забравен. Мълчете предатели!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...