Володимир Зеленски: Позволете на Украйна да използва оръжия с голям обсег

1
Украинският президент пристигна днес във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия
Украинският президент пристигна днес във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия

В Германия обсъждат нови военни доставки за Украйна, а Зеленски зове за удари по Русия

Украинският президент призова за пренебрегване на "червените линии" на Москва.

Володимир Зеленски посети военновъздушната база "Рамщайн" в Германия, където участва в ключови дискусии, свързани с противовъздушната отбрана, доставките на оръжие и необходимостта от по-силни решения за удари с голям обсег. Целта на тези мерки е да ускорят установяването на "справедлив мир" в Украйна, съобщи Ройтерс.

След срещите си в Германия, украинският лидер ще отпътува за Италия, информира самият Зеленски чрез своето съобщение в Telegram.

По време на срещата в "Рамщайн", Зеленски призова военните съюзници на Украйна да не се съобразяват с "червените линии", поставени от Москва. Той настоя Киев да получи оръжия с голям обсег, които да могат да се използват не само на територията на Украйна, но и в Русия. "Трябва да имаме тези способности с голям обсег не само… на територията на Украйна, но и на територията на Русия, така че Москва да бъде мотивирана да търси мир", заяви той.

В срещата участваха представители на около 50 страни, които оказват военна помощ на Украйна.

Американският министър на отбраната Лойд Остин, който също присъства на срещата, обяви, че президентът на САЩ Джо Байдън ще одобри допълнителна военна помощ за Украйна на стойност 250 милиона долара. Остин уточни, че тази помощ ще бъде предоставена бързо, за да отговори на променящите се нужди на страната, използвайки израза "със скоростта на войната".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Фекал 16
    Извинявайте,правих свирки на руски тираджия преди да пиша коментар 10 та се обърках - исках да кажа,че куролап зеленски и лайНАТО и всички евроГейски санкции не само че не сломиха Русия.а дори напротив - евроГейовете продължават да финансират Путин,но на още по високи цени! Това най добре го знае харвардският куросмук Киро Простото,който купува руски газ през посредници и ощети България с милиарди! Русия вече е наебала хуйосмук зеленски и ще продължава да го ебе до окончателната денацификация!
  • -3
    9
    Ф16
    Ко са плашите ве ватенки,20% основен лихвен %,приятели като Еритрея и Северна Корея.Чак да ви завиди човек.1000 дни не можете да се справите с държава дето не съществува и президента Наркоман.Е как става това.С оръжие аналогов НЕТ,Що става така.Нещо не ги схващам нещата.
  • 6
    8
    Добре де
    Защо от хиляди години, винаги при мащабен конфликт с много жертви, има намесен евреин? Статистиката е безпощадна. ДНК-то ни е общо взето едно и също, на биологично ниво не се различаваме, не им познавам социума, но какво точно се случва в първите години от обучението им като хора? Много далеч съм от мисълта, че религията им промива мозъците. Има не малко нерелигиозни евреи, но нещо, някаква сила ги набутва винаги там където стават кървави каши.
  • 4
    7
    Де да знам
    Молете се Путин да е жив и здрав. Защото този, който ще наследи няма никаква гаранция, че притежава неговата психологическа и емоционална устойчивост. Аз лично досега бих думнал тактически, маломощен ядрен заряд в някоя безлюдна местност в украйна. Ей така, като демонстрация, че нещата излизат извън контрол. Пък САЩ и Европа да си мислят кой ли ще е по сериозно поразен от размяна на стратегически ядрени удари. А бе толкова простичко - украйна, не тормозете рускоговорящото население, не го избивайте и палете живи, спазвайте неутралитет, търгувайте, печелете пари, но не пречете на нашата търговия.
  • 8
    6
    Тоз
    Предаде и накара половин украйнски народ да напусне родината си а тези които останаха са подложени на терор от твоя страна караш ги на сила да се сражават .народа на Украйна не те желае не желае твойта политика като лакей на Америка .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари