Володимир Зеленски: Инициативата на Китай и Бразилия за мир в Украйна е разрушителна

0
Как може да предложите "ето я нашата инициатива" без да ни попитате за нищо?
Как може да предложите "ето я нашата инициатива" без да ни попитате за нищо? Снимка: Володимир Зеленски / Facebook / Архив

Как може да предложите "ето я нашата инициатива" без да ни попитате за нищо?

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази остра критика към съвместната мирна инициатива на Китай и Бразилия относно конфликта в Украйна, определяйки я като "разрушителна". В интервю за бразилската медия "Метрополис" ("Metrópoles"), публикувано днес, украинският държавен глава изрази своето възмущение от факта, че Киев не е бил включен в процеса на изготвяне на предложението.

През месец май 2024 година Китай и Бразилия излязоха с призив за организиране на мирна конференция, която да получи признание както от Руската федерация, така и от Украйна. Предложението предвижда равностойно участие на всички страни в конфликта в това, което двете държави определиха като справедлива дискусия на всички мирни планове.

В публикуван видеозапис от "Метрополис", Зеленски заяви: "Китайско-бразилското предложение е разрушително, то е просто политическо твърдение. Как може да предложите "ето я нашата инициатива" без да ни попитате за нищо?" Украинският лидер подчерта, че на инициативата ѝ липсва уважение към Украйна и нейната териториална цялост.

Зеленски настоя, че руският президент Владимир Путин трябва да предприеме конкретни стъпки, демонстриращи желание за прекратяване на военните действия. Украинският президент добави, че е предложил да обсъди предложенията директно с представители на Китай и Бразилия.

Според информация на агенция Ройтерс от юни 2024 година, Китай е направил опити да привлече развиващи се страни към своята инициатива преди провеждането на Срещата на върха за мир в Украйна в Швейцария. През май същата година Путин заяви подкрепата си за китайските мирни предложения, а по-късно предложи възможността Китай, Бразилия и Индия да поемат ролята на посредници в потенциални мирни преговори за Украйна.

Предложенията на украинската страна, водена от Зеленски, включват няколко ключови точки: изтегляне на руските военни части от територията на Украйна, възстановяване на украинските граници от 1991 година и подвеждане на Руската федерация под отговорност за действията ѝ по време на конфликта.

В заключение на интервюто, украинският президент изрази мнение, че според него настоящото бразилско правителство заема "по-проруска" позиция в конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    6
    Българин
    Киевският бандеронацист отново се е нашмъркал,а междувременно руснаците са изтласкали почти изцяло бандеронацистката сган от Крим!
  • 6
    5
    фена на Путин
    Както ти предлагаш инициативи без да питаш братята. По принцип теб никой нищо не те пита в разградения ти двор. Етажите под теб доразграбват, каквото мине през тях. Колкото оръжие ти спуснат толкова. На фронта който както и с каквото може си пуца по каквото му скимне. Незнам какво толкова се ежиш.
  • 6
    4
    Мухахахахаха
    Киевската нашмъркана маймуна става все по зле мухахахахахаа: За две денонощия руските военни освободиха десет населени места в Курска област, съобщиха от Министерството на отбраната. Те също така отблъснаха четири опита на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да пробият границата в посока на населените места Нови път и Медвежие в рамките на 24 часа. Подразделенията на групировката войски "Север" в рамките на два дни освободиха десет населени места в Курска област: Апанасовка, Бяхово, Вишневка, Викторовка, Взапное, Гордеевка, Краснооктябрское, Обуховка, Снагост и 10-ти октомври. В рамките на 24 часа руските войски отблъснаха четири опита на украинските въоръжени сили да пробият границата в посока на населените места Нови път и Медвежье. Военните отблъснаха две контраатаки на противника в посока на селата Фанасеевка и Снагост, а също така осуетиха опит за атака в посока на Олговка.
  • 5
    3
    Лойд Остин
    Ааааа,не,никакъв мир,зеленчук - разбрали сме се да водиш война до последния украинец,иначе няма да ми опиташ от вкусните негърски лайна хо хо хо
  • 6
    2
    Куролап Зеленски
    Всъщност всяка инициатива за мир е разрушителна за мен и останалите бандеронацисти защото само с война можем да държим украинците във властта си.При мир ще се наложи да освободя поста и тогава със сигурност ще ме обесят на най близкото дърво!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари