Володимир Зеленски: Доналд Тръмп обеща подкрепа за Украйна при евентуално преизбиране

1
Не знам какво ще се случи след изборите и кой ще бъде президент, но Тръмп ще бъде на наша страна
Не знам какво ще се случи след изборите и кой ще бъде президент, но Тръмп ще бъде на наша страна Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Не знам какво ще се случи след изборите и кой ще бъде президент, но Тръмп ще бъде на наша страна

Украинският президент Володимир Зеленски разкри в интервю за телевизия "Фокс нюз" (Fox News), че е получил уверение от Доналд Тръмп за подкрепа на Украйна във войната срещу Русия, ако бившият американски президент бъде преизбран на предстоящите избори през ноември.

Зеленски, който беше на посещение в Съединените щати за участие в сесията на Общото събрание на ООН, проведе закрита среща с Тръмп в петък. По време на тази среща украинският лидер представи своя "план за победа" във войната срещу Русия.

"Не знам какво ще се случи след изборите и кой ще бъде президент... Но получих много директна информация от Доналд Тръмп, че той ще бъде на наша страна, че ще подкрепя Украйна", сподели Зеленски в интервюто след срещата.

Преди тази среща Тръмп, който е кандидат за президентския пост от Републиканската партия, беше изразявал намерение да работи както с Украйна, така и с Русия за прекратяване на конфликта.

По време на посещението си в САЩ, Зеленски представи своя "план за победа", който според американски служител представлява преформулирано искане за повече оръжия и премахване на ограниченията върху използването на ракети с голям обсег. Планът предвижда окончателно поражение на Русия във войната, но някои длъжностни лица смятат тази цел за нереалистична.

Украинският президент проведе срещи и с вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, която е кандидат за президент от Демократическата партия, както и с настоящия президент Джо Байдън. Зеленски подчерта, че търси обединена подкрепа от САЩ за продължаващата война с Русия, без да изразява предпочитание към конкретен кандидат за президентските избори.

"Не искам да се замесвам в изборния период... Не искам да загубя една или друга част от американците", заяви Зеленски пред "Фокс нюз".

Тръмп, от своя страна, изрази задоволство от срещата със Зеленски, което контрастира с някои от предишните му изказвания по време на предизборната кампания.

Различията между Тръмп и Харис относно Украйна отразяват вижданията в Републиканската и Демократическата партия за ролята на САЩ в света. Тръмп и част от републиканците в Конгреса са поставяли под въпрос целесъобразността на финансирането и доставките на оръжия за Украйна. От друга страна, демократите, водени от Байдън, настояват за наказание на Русия и укрепване на Украйна, считайки победата на Украйна за жизненоважна за националната сигурност на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    45р345
    това е лъжа, Доналд Тръмп му каза "да си е*бе пу*ката майна", не му е казвал, че ще му помага, тоя харесва само демократите, защото само те искат да я има тая война, не че републиканците не я искат, ама те виждат, че ще бъде изгубена от тях, затова искат да се разграничат от нея и го използват като предизборен коз
  • 4
    1
    Преподобна Стойна
    Казано е: и ще влезе оранжев човек в голяма бяла къща,а на хуя му ще пърди зелено джудженце!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари