Волейболният "Дунав" излиза срещу "Добруджа 07" преди старта на Суперлигата

0
Зала "Дунав" ще бъде домакин на вълнуваща контролна среща днес от 17:00 часа
Зала "Дунав" ще бъде домакин на вълнуваща контролна среща днес от 17:00 часа Снимка: ВК "Дунав" Русе / VC "Dunav" Ruse / Facebook

Зала "Дунав" ще бъде домакин на вълнуваща контролна среща днес от 17:00 часа

Волейболният клуб "Дунав" от Русе се готви за последната си контролна среща преди старта на сезон 2024/2025 в Суперлигата. Днес от 17:00 часа в зала "Дунав" русенци ще премерят сили с отбора на "Добруджа 07" от град Добрич. Това съобщиха от ръководството на русенския клуб.

Двата тима вече имаха възможност да се изправят един срещу друг през септември, когато в приятелски двубой в град Русе "Добруджа 07" надделя с 3:2 гейма. Днешната среща ще бъде последна проверка на силите и възможностите на русенския състав преди официалното начало на първенството.

Преди началото на контролата ще се състои официално представяне на отбора на "Дунав", който ще се състезава в елитната волейболна дивизия на страната. Русенският клуб успя да привлече няколко ключови попълнения, за да подсили състава си за предстоящите предизвикателства в Суперлигата.

Сред новите попълнения се откроява Маркус Кеел - разпределител от националния отбор на Естония. Завърна се и юношата на клуба Симеон Добрев, който е част от националния отбор на България и играе на поста либеро. Към състава се присъединиха и централните блокировачи Стасис Лещинскас от Беларус и Любчо Янков, както и украинският национален посрещач Виталий Кучер. Начело на отбора застана опитният треньор Пламен Христов.

Според предварително обявената програма, "Дунав" ще започне сезона с домакински мач срещу "Локомотив Авиа" от град Пловдив. Срещата е насрочена за 19 октомври от 17:00 часа в град Русе.

Днешната контрола и официалното представяне на отбора се очакват с голям интерес от волейболните фенове в град Русе, които са нетърпеливи да видят как ще се представи обновеният състав на "Дунав" в елитната дивизия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари