Военни обезвредиха мина в Черно море край Варна

0

Обектът е бил с елипсовидна форма и четири рога

Тази сутрин военните моряци са унищожили мина с контролиран взрив, съобщават от пресслужбата на ВМС.

Това се е случило по време на учебно плаване, когато екипажът на моторен катер забелязва миноподобен обект във водите на Черно море, на 2 мили източно от местността Паша дере край Варна.

След получаване на сигнала, по указания на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, екипажът на минен ловец „Струма" е задействан със задача да разузнае миноподобния обект.

На място военните моряци класифицират обекта като котвена мина, тип „КПМ", с елипсовидна форма и четири рога.

Мината е изтеглена на безопасна дистанция навътре в морето и унищожена с контролиран взрив от специализирания екип на минния ловец.

При унищожаването на мината са спазени стриктно мерките за безопасност, уверяват от ВМС.

Военноморските сили продължават да поддържат готовност за противоминни действия, с цел осигуряване на безопасно корабоплаване в българските морски пространства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Напътствие
    Соломон Исак Паси да врещи с все сила -Слава Уккрайна ! ,Боце,баце да приеме обекта като платноходка или кайтинг,може и Уймдсърф.Приемливо е да прилича и ма умряла чайка ,според кулата на всеки.Нали искаха чайки,гларуси,лодки...Те ти лодка,лодка платноходка....... Гларуси и Чайки Ф-16 и 18
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари