Водният проект в Сливо поле стартира през ноември

0
Инвестират 5 милиона лева в нов водопровод за Сливо поле и Борисово
Инвестират 5 милиона лева в нов водопровод за Сливо поле и Борисово Снимка: Областна администрация - Русе

Инвестират 5 милиона лева в нов водопровод за Сливо поле и Борисово

През месец ноември 2024 година започва цялостна подмяна на довеждащия водопровод, който осигурява водоснабдяването на град Сливо поле и село Борисово. Информацията бе потвърдена на работна среща при областния управител на Русе Драгомир Драганов и неговия заместник Георги Георгиев.

Водопроводното трасе е с дължина от 5.6 километра, като проектът се реализира със средства на "Водоснабдяване и канализация" ООД - Русе и заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Общата инвестиция възлиза на 5 милиона лева, от които 3 милиона лева са заемни средства.

Критично състояние на съществуващата инфраструктура

Управителят на "ВиК" ООД - Русе, инженер Илиан Милев разкри тревожното състояние на съществуващата инфраструктура: "Водопроводът е в края на експлоатационния си живот, дава често аварии и води до големи течове и загуби на вода".

Очаквани ползи от реконструкцията

"Ефектът от проекта ще бъде намаляване на загубите, на прекъсванията на подаване на вода към двете населени места и осигуряване на гарантирано водоснабдяване за следващите поне 50 години", поясни инженер Милев.

Технически детайли и срокове

Водопроводът преминава под два ключови пътя - трасето Сливо поле - Ряхово и републиканския път между Русе и Силистра. Строително-монтажните работи са планирани да приключат в рамките на 9 месеца, като при благоприятни атмосферни условия срокът може да бъде съкратен.

Местната власт приветства проекта

Кметът на Сливо поле Валентин Атанасов изрази задоволство от старта на проекта: "Ръководството на Общината и Общинския съвет сме изключително горди и радостни от факта, че дългата процедура по изготвяне на документация и всичко останало с цел да се започне този проект е вече факт".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари