Внимание! Измама с безплатни карти за градския транспорт в Русе

0
Община Русе предупреждава жителите за фалшива кампания в социалните мрежи
Община Русе предупреждава жителите за фалшива кампания в социалните мрежи

Община Русе предупреждава жителите за фалшива кампания в социалните мрежи

Измамници се опитват да подведат гражданите на Русе с примамливо, но фалшиво предложение за безплатни карти за обществения транспорт. Общинската администрация разкри схемата и призовава за повишено внимание.

В социалните мрежи циркулира подвеждаща информация за уж безплатни шестмесечни карти за градския транспорт в Русе. Общината категорично опроверга тези твърдения, определяйки ги като опит за измама и злоупотреба с името на "Общински Транспорт Русе" ЕАД.

Представители на местната власт подчертават, че към момента няма промени в тарифите и условията за пътуване с градския транспорт. Те напомнят на гражданите, че единствените легитимни начини за закупуване на билети и карти са чрез шофьорите в превозните средства и билетния център, разположен на булевард "Генерал Скобелев" номер 45.

За да се предпазят от измами, жителите на Русе се насърчават да използват официалните канали за информация на "Общински Транспорт Русе" ЕАД. Това включва официалния уебсайт на дружеството (https://www.transport-ruse.com/) и фейсбук страницата "Градска мобилност". Актуална информация за цените на абонаментните карти може да бъде намерена и на сайта на Община Русе в секцията за граждани, отдел "Транспорт", както и на специализирания общински портал https://transport.obshtinaruse.bg/Home/Tickets.

Общинските власти отправят сериозно предупреждение към гражданите да не предоставят лични данни в отговор на съмнителни съобщения, разпространявани от фейсбук страницата "Абонаментна карта Ruse" или други неофициални източници. Тази повишена бдителност е от ключово значение за защита на личната информация и финансовите средства на жителите на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари