Внезапна буря предизвиква хаос по пътищата в Русенско

2

Шофьорите да бъдат внимателни и да избягват засегнатите маршрути

Неочаквана лятна буря връхлетя Русенска област този следобед, създавайки сериозни затруднения за шофьорите в региона. Силните пориви на вятъра са довели до падане на множество дървета върху ключови пътни артерии, което наложи спешни мерки за възстановяване на нормалното движение.

Засегнати пътни участъци

Най-сериозно е положението по две основни направления:

  1. Русе - Бяла: В участъка между "Две могили" и "Обретеник" паднали дървета са блокирали част от пътното платно. Шофьорите са принудени да навлизат в насрещното движение, за да заобиколят препятствията, което създава потенциално опасни ситуации.

  2. Русе - Силистра: По този маршрут също са регистрирани паднали дървета, особено в отсечката между Русе и "Сливо поле". Това допълнително усложнява трафика в региона.

Предприети действия

Веднага след получаване на първите сигнали за инцидентите, те са докладвани на спешния телефон 112. Очаква се мобилизиране на екипи от пожарната служба и пътното управление, които да се заемат с разчистването на засегнатите участъци.

Препоръки към водачите

Предвид създалата се ситуация, се препоръчва на всички шофьори, пътуващи в района:

  • Да шофират с повишено внимание и намалена скорост.
  • Да се съобразяват с временната пътна сигнализация, ако такава бъде поставена.
  • Да следят за актуална информация относно състоянието на пътищата.
  • При възможност да отложат пътуването си или да изберат алтернативни маршрути.

Метеорологична обстановка

Внезапната буря е типично явление за летния сезон в България. Метеоролозите напомнят, че през този период често се наблюдават краткотрайни, но интензивни валежи, придружени със силен вятър. Тези условия могат да доведат до падане на клони и дървета, особено в горски участъци и алеи с по-стара растителност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    11
    222
    АМА ТЕ ОРЕХИТЕ ТАМ НАСИЛА ГИ ОСТАВИХА ДА УМИРАТ.ТОЧНО ТИЯ ОТ АПИ С РЕЗАЧКИТЕ,ДЕТО ГОДИНИ НАРЕД ГИ МЪРЗИ ДА РЕЖАТ ЛИАНИТЕ,КОИТО ЗАДУШИХА ДЪРВЕТАТА.И ВЧЕРА ЛИАНИТЕ ПАДАХА ЗАЕДНО СЪС СУХИТЕ СТЪБЛА..ТАКА,ЧЕ ВМЕСТО ДА ИМА ХУБАВА СЯНКА ТАМ СЕГА ИМАМЕ ПАДАЩИ МЪРТВИ ДЪРВЕТА
  • 10
    10
    Ивайло Колев
    Нека да се видят тези политици.Всички плюеха комунизма ама всичко се поддържаше.Сега само разруха 30 години и лапачка яка.
  • 14
    9
    Галюн таймс
    Звучи извратено,но буря или силен вятър са ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН да се САМОПОЧИСТЯТ ПЪТИЩАТА...очевидно на ония от Пътното не им дреме особено...падал ми е орех при 90 км.в ч.-имах чувството, че ще влезе през предното стъкло на Русе-Плевен...пътят не се вижда буквално в определени участъци...от ярка слънчева светлина в сенчест участък си е "готино"-чудиш се иде ли насреща ти див румънец в чужда лента или ще ти се размине... ;-(
  • 12
    8
    Жънем
    Плодовете на Прехода
  • 14
    7
    АПИ
    са виновни.Нито пътищата поддържат, нито до тях.Къде са ония с резачките да окастрят зеленията и да има видимост.Чудо е, че не е станало птп.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари