Влакът "Синият Дунав" тръгва от утре

3
Възобновява се директната влакова връзка Русе - София след 6-годишно прекъсване
Възобновява се директната влакова връзка Русе - София след 6-годишно прекъсване Снимка: БДЖ / Архив

Възобновява се директната влакова връзка Русе - София след 6-годишно прекъсване

От 1 октомври 2024 година жителите на Русе и региона отново ще могат да пътуват директно с влак до столицата София, без да се налага прекачване в Горна Оряховица. Областният управител на Русе Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев ще бъдат сред първите пътници в обновения състав на легендарния "Син Дунав".

След повече от шест години прекъсване, директната влакова връзка между Русе и София ще бъде възстановена. Това стана възможно благодарение на усилията на Областната администрация, кметовете на общините в Русенско, министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, нейния заместник Димитър Недялков, ресорния заместник-министър Бисер Минчев, евродепутата Андрей Новаков и русенските народни представители в 50-ото Народно събрание.

Според разписанието, публикувано на официалния сайт на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, влакът ще потегля от Централна гара Русе в 06:17 часа и ще пристига на гара София-Север в 12:15 часа. Поради ремонтни дейности на Централна гара София, пътниците ще имат възможност да се прекачат на влак от София-Север до Централна гара София в 12:32 часа, като пристигането там е планирано за 12:37 часа.

За удобство на пътниците, Столична община е осигурила удобни връзки с градския транспорт между гара София-Север и центъра на столицата. В обратна посока, влакът ще тръгва от Централна гара София в 14:35 часа и ще пристига в Русе в 21:53 часа, без необходимост от прекачване.

Композицията ще бъде съставена от новодоставени вагони от Германия, оборудвани с климатична система и контакти за зареждане на мобилни устройства, което ще осигури комфортно пътуване за пасажерите.

Областният управител Драгомир Драганов призовава жителите на региона да се възползват от тази транспортна възможност, подчертавайки нейните предимства като по-ниска цена, екологичност и удобство. От "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД планират тестов период на движение на влака до средата на декември 2024 година. Бъдещето на линията ще зависи от броя на пътниците, които ще изберат този начин на придвижване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Русенец
    Ще се осерат от БДЖ .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари