Владислав Панев: ПП-ДБ не се договаря тайно с ГЕРБ

0
За нас "Възраждане" и ДПС на Пеевски са извън играта
За нас "Възраждане" и ДПС на Пеевски са извън играта Снимка: БГНЕС

За нас "Възраждане" и ДПС на Пеевски са извън играта

В търсене на стабилност за България, бившият депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) Владислав Панев предлага нов подход за формиране на правителство. В интервю за предаването "Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR, Панев изложи вижданията си за бъдещето на политическата сцена в страната.

"Трябва да се намери работещ вариант, защото не може толкова парламенти да падат. Най-добрият вариант е коалиционно правителство", заяви Панев, подчертавайки необходимостта от стабилност в управлението. Той предложи иновативно решение, вдъхновено от италианския модел: "Предлагаме следващ вариант - премиер, който е равно отдалечен, като Марио Драги в Италия. Няма много равно отдалечени хора в България".

Бившият депутат изрази съмнения относно механизма за формиране на кабинет, при който премиерът предлага всички министри, а партиите веднага се съгласяват. Той отхвърли спекулациите за предварителни тайни договорки между политическите сили, заявявайки: "Не си представям как лидерите на партиите сядат на масата предварително да договарят нещо тайно. Всяко такова договаряне може да коства много и на двете страни".

Панев очерта ясни граници в политическото пространство, изключвайки възможността за сътрудничество с определени формации: "За нас "Възраждане" са извън играта, държат тотално пропутинска линия. Същата работа е с ДПС на Пеевски. То е почти на нивото на "Възраждане"".

Бившият народен представител алармира за нарастващия бюджетен дефицит, който според него се увеличава с 600 милиона лева месечно. Той подчерта необходимостта от спешни реформи и призова за подписване на ясно споразумение между потенциалните коалиционни партньори.

Относно слуховете за възможно разпадане на коалицията ПП - ДБ, Панев изрази увереност в стабилността на обединението: "Не мисля, че е имало такава опасност. Реденето на листи е труден, но необходим процес. Партиите ще вземат решение. И да има скандали, това не е най-важното за хората. Трябва да сме заедно на избори, защото така сме по-силни и да постигаме резултати".

В заключение, Панев коментира доклада на Марио Драги за състоянието на Европейския съюз, определяйки го като "изключително тревожен". Той изрази песимизъм относно икономическото бъдеще на Европа, посочвайки проблеми като изтичане на производства към Азия и Съединените американски щати, прекомерна бюрокрация и строги регулации. "ЕС изостава спрямо Азия и САЩ. Заводите излизат от Европа. Бюрокрацията и регулациите са високи. По-скоро съм песимист за Европа. Германия определено буксува в последните години", заключи Панев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    психодиспансера
    Яки коментари! Изглежда някой не си е пил хапчетата с месеци :D
  • 0
    16
    Владислав Панев
    Еба се в гъза и после в устата и вземам пример от вожда ми Куросмук Кирчо който вече здраво го е поел в гъза и в устата от депесарските войници.
  • 0
    15
    Ебан в гъза мартинчо
    Еба се в гъза и после в устата и вземам пример от вожда ми Куролап Путин който вече здраво го е поел в гъза и в устата от украинските войници.
  • 0
    14
    Ебан в гъза мартинчо
    Като наебат и обесят Куролап Зеленски, всичко ще се оправи. Всички усраински подлоги ще бъдат изринати в мръсния канал и ще се състави стабилно българско правителство, без продажна пеперастка сган в него.
  • 0
    13
    Ебан в гъза руснак
    Като падне Куролап Путин, всичко ще се оправи. Всички руски подлоги ще бъдат изринати в мръсния канал и ще се състави стабилно евроатлантическо правителство, без руска сган в него.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари