Владимир Путин увеличава двойно заплащането за доброволци във войната срещу Украйна

2
Плакати с атрактивни суми рекламират военната служба в Русия
Плакати с атрактивни суми рекламират военната служба в Русия Снимка: Kremlin.ru

Плакати с атрактивни суми рекламират военната служба в Русия

Русия предприема нови мерки за привличане на доброволци за военната си кампания в Украйна, като предлага значително повишени финансови стимули. Тези нови инициативи са част от усилията на Кремъл да набере повече войници, особено в контекста на засилващите се нужди от човешки ресурси на фронта.

Нови финансови бонуси

Съгласно указ, подписан от президента Владимир Путин, всеки, който подпише договор между 1 август и 31 декември 2024 година, и се съгласи да бъде изпратен на фронта, ще получи еднократно плащане от 400 000 рубли (около 4650 долара). Това представлява повече от двойно увеличение в сравнение с предишната сума от 195 000 рубли. Освен това, месечната заплата на войниците също е увеличена, което я прави значително над средния доход в Русия​.

Регионални инициативи

Различни руски региони също предлагат свои собствени финансови бонуси, за да привлекат повече доброволци. В Москва, например, нова еднократна премия от 1,9 милиона рубли (22 000 долара) е въведена за договори с продължителност една година или повече. Подобни бонуси се предлагат и в други региони като Санкт Петербург, Ростовска и Свердловска област, където бонусите варират от 400 000 до 1,9 милиона рубли.

Мотиви и последствия

Откакто през есента на 2022 година Русия започна принудително мобилизиране на резервисти, правителството разчита основно на финансови стимули за набиране на войници. Плакатите с обяви за наборна служба са разпространени в градовете, като особено внимание се отделя на регионите с ниски доходи, където финансовите възнаграждения представляват значителна мотивация.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че от началото на конфликта вече 190 000 души са подписали договори за военна служба. Все пак, мерките за увеличаване на броя на доброволците предизвикаха различни реакции в обществото. Принудителната мобилизация през 2022 година предизвика протести и вълна от емиграция, което показва колко спорна остава темата в Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    26
    Франс Прес
    Украинският президент Володимир Зеленски заяви в интервю за френски медии, сред които и Франс прес, че „целият свят“, включително Украйна, иска Русия да участва в предстоящата среща на върха за мир, предаде БТА. „По-голямата част от света сега казва, че Русия трябва да бъде представена на втората среща на върха, в противен случай няма да постигнем никакви значителни резултати. След като целият свят иска те да са на масата за преговори, ние не можем да бъдем против“, допълни той.
  • 0
    25
    Учуден
    Не съм учуден,че селският деградирал алкохолик daskal отново е изсрал "компетентно" мнение. Много е забавно,когато мизерни пияници,които нямат и 5 лева в джоба и просят пред кварталния магазин стотинки за да си купят поредното патронче с гадна пърцуца,да обсъждат колко мизерно живеели руснаците хахаха
  • 1
    24
    Гладен Соросоид
    Топ мениджър на УСраинската борса, като се разхождал с яхта по реката, паднал във водата и умрял. Ей така -- паднал и умрял. Укропитеците дори вече не се стараят да изглеждат поне малко правдоподобни в средновековните си убийства....
  • 1
    23
    Мухахахахаха
    Бандеронацистката сган ВСУ се превърна в "армията на клошарите" - крадлива сбирщина от плоскочели примати. Нека войната продължи до изтребването на цялата мръсна хохълска сган!
  • 1
    22
    Лошо Седларов, много лошо
    Колкото и да вдига нашмърканата киевска маймуна дозите наркотици, пак не са достатъчни да отиваш в една отвратителна братоубиствена война. Явно част от хохлите имат съвест, доблест, чест и мозък, за разлика от своя осверипял фюрер. Този същия фюрер, дето искаше да проведе светкавична война и да марширува по улиците на Москва, но нещо Водка му мина път. А дали заграбените чужди земи си струват цената на презрението от цял свят
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари