Владимир Путин: Ще постигнем всички зададени цели в Украйна

0
Руският президент отбелязва втората годишнина от анексията на украински територии
Руският президент отбелязва втората годишнина от анексията на украински територии Снимка: Kremlin.ru / Архив

Руският президент отбелязва втората годишнина от анексията на украински територии

Владимир Путин заяви, че Москва ще изпълни всички поставени цели в Украйна, където военният конфликт навлиза в третата си година. Изявлението беше направено по повод втората годишнина от анексирането на четири украински региона от Русия.

В публикувано видеопослание Путин заяви: "Истината е на наша страна. Всички поставени цели ще бъдат постигнати." Обръщението му беше разпространено в така наречения от Русия "Ден на обединението", отбелязващ присъединяването на областите Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон към Руската федерация.

Важно е да се отбележи, че руските власти все още не контролират изцяло териториите на анексираните региони. Анексията, извършена през септември 2022 година, не е призната от международната общност и се счита за нарушение на международното право.

В своето обръщение руският лидер повтори познатата реторика, оправдаваща военната намеса в Украйна. Той отново представи действията на Москва като защита на рускоговорящото население от това, което той нарича "неонацистка диктатура". Според Путин, целта на тази диктатура е "да ги откъсне завинаги от Русия, тяхната историческа родина".

Путин не пропусна да отправи критики към западните държави, обвинявайки ги в експлоатация на Украйна. "Западните елити превърнаха Украйна в своя колония, във военна база, насочена срещу Русия", заяви той. Руският президент добави, че тези елити разпалват "омраза, радикален национализъм, враждебност към всичко руско".

Позовавайки се на бъдещето, Путин подчерта: "Днес ние се борим за сигурно, проспериращо бъдеще за нашите деца и внуци." Това изявление може да се разглежда като опит за легитимиране на продължаващите военни действия в очите на руското общество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    Куролап Зеленски
    Абе къде са доброволците дето пишат за братска Украйна ? Защо не са на фронта,а пърдят пред мониторите ? Къде сте български евроГейци ? Защо не сте при мен да браним бандеронацистките ценности ????
  • -2
    7
    Българин
    С никнейм Българин въпреки че съм смрадлив бесарабски циганин гей исках да кажа следното: УСрайна плюс цялото лайНАТО вече три години се опитва да победи Русия и все все по голям хуй. Няма по прости и жалки примати от бандеронацистите затова нека има моГилизация до дупка за тях и слугите им! Слава на Русия!
  • 2
    6
    Българин
    То вашите цели в нашата братска Украйна щяхте да ги постигнете за три дни, после Берлин за седем дни! Вече ви се смеем на жалките окупаторски опити трета година! Вова, Вова, за какво ти беше да се показваш колко си жалък и прост пред целия свят??? Слава Украина!!! Могилизация на тероруZZшлямскитеорки до дупка!
  • -3
    5
    Българин
    Давай Владимире, раздрусай ги малко тези хохли! Малко им е боя….
  • 3
    4
    Не влиза, а излиза
    сатрапино, И не от 3-тата си година а от 10-тата си. Блатна орка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари