Владимир Путин разговаря с лидерите на Китай и Турция

0
Русия и Китай съгласуват условия за газопровода "Силата на Сибир - 2"
Русия и Китай съгласуват условия за газопровода "Силата на Сибир - 2" Снимка: РИА Новости

Русия и Китай съгласуват условия за газопровода "Силата на Сибир - 2"

Президентът на Русия Владимир Путин и китайският лидер Си Дзинпин обсъдиха широк кръг от въпроси, включително стратегическите енергийни проекти между двете страни. Според руската страна, Шанхайската организация за сътрудничество се е утвърдила като един от стълбовете на справедлив, многополюсен световен ред. Двамата президенти също така обсъдиха и геополитическите въпроси, включително конфликта в Украйна, като посочиха, че мирни преговори за Украйна без участието на Русия са безперспективни.

Интерфакс съобщава, че лидерите на Русия и Китай са инструктирали държавните компании на двете страни да съгласуват в "най-кратки срокове" условията за доставки на гориво по газопровода "Силата на Сибир - 2". Решението беше взето по време на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество в Астана, Казахстан.

Газопроводът "Силата на Сибир - 2" е важен проект, който цели да доставя газ от Русия до Китай. През последните години, енергийните връзки между двете страни се задълбочават, като се подписват редица договори и се осъществяват мащабни инвестиции в енергийния сектор.

Ердоган предложи посредничество за мир в Украйна

В рамките на срещата, турският президент Реджеп Ердоган предложи на Владимир Путин посредничество за постигане на мирно споразумение в Украйна. Турският лидер изрази готовността на Анкара да помогне за полагането на основите на споразумение за прекратяване на военните действия. В отговор, руският президент обеща да посети Турция "в най-близко бъдеще".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Sтанко до 2 и 3
    Жалките коментари не бива да се появяват с мое име. Това е повече от жалко ... и прозрачно... Забелязвате ли колко много се активираха атлантистите напоследък? И нервничат. Причината е в това, че Атлантизмът си отива бавно, но сигурно. Вижда се от всички: В Европа беше само Унгария, а сега и Нидерландия, Италия, Австрия, Франция е на път, че дори България. Сърбия никога не клекна. Русия продължава успешно да мачка НАТО в Украйна, а Тръмп е на път да застане начело отвъд океана. На атлантистът Трюдо дните в Канада са преброени. Консерваторите в Великата Британия са на изпроводяк. Латинска Америка и Африка, целият Глобален Юг са отдавна изгубени за атлантическата кауза. Атлантизмът си отива - спете спокойно деца !
  • -2
    4
    lqlq
    И аз бях травестит по морето,да не сме се засичали ? Правех се на жоже и ходих да се моля да ме ебат,щото не бях много вървежен....
  • -2
    3
    Sтанко
    Зеленичката ше поема отзад рязания и ще лапа надървения руски кур,също както аз го лапах едно време,когато проституирах по морето и ме ебаха руснаци. Аххх колко жалко е да си пропаднало надупено диктаторче като Куролап Зеленски!
  • -2
    2
    Sтанко
    Вовичката ще поема отзад рязания и ще лапа сиренясалия жълт чеп! Ах, колко жалко е да си пропаднало диктаторче!
  • -4
    1
    lqlq
    Жожето пак ще се моли.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари