Владимир Христовски: Българският бизнес трябва да се научи, че намалената стока не е боклук!

1
Столичният журналист показа "гадни и некачествени" находки в магазин от голяма верига
Столичният журналист показа "гадни и некачествени" находки в магазин от голяма верига Снимка: Владимир Христовски / Facebook

Столичният журналист показа "гадни и некачествени" находки в магазин от голяма верига

Известният столичен журналист Владимир Христовски сигнализира за съмнително качество на храни в магазин от голяма верига. Владимир Христовски е забелязал няколко продукта с влошено качество по време на посещението си в търговския обект. Той е информирал контролните органи за находките си.

Според наблюденията на Христовски, в секцията с намалени стоки е имало пилешко филе в срок на годност, но с видими признаци на разваляне. „Двете опаковки бяха със започнал процес на разваляне", споделя той.

Друг проблемен продукт, който е привлякъл вниманието му, е бил свински врат с кост. Макар че не е бил намален, месото е било със сив цвят и е било поставено при намалените стоки.

Христовски изразява мнение относно практиката за намаляване на цените на стоките: "Българският бизнес трябва да се научи, че намалената стока не е боклук, а в повечето случаи така тя се доближава до реалната си цена". Той добавя: "Винаги съм се удивявал, когато нещо от 30 лева е намалено на 10 лева. Реално може би струва 2 лева, щом от 30 може да се намали на 10 и пак всички да са на печалба, защото е ясно, че никой не работи на загуба."

Загриженият гражданин е предприел стъпки за информиране на съответните контролни органи относно откритите от него нередности. "Здравето и животът на хората са най-важни", подчертава Христовски.

Случаят повдига въпроси относно контрола върху качеството на храните в търговската мрежа и отговорността на търговците при предлагането на стоки с намаление. Очаква се реакция от страна на компетентните органи по повод подадения сигнал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    потребител
    докато продължаваме да говорим анонимно, веригите ще продължават да се подиграват с нас с подобни мухлясали боклуци
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари