Виталий Кличко: Някои български политици се държат като полубременни!

0
Причината за тази безразсъдна война е, че Путин иска да възстанови Съветската империя, коментира кметът на Киев
Причината за тази безразсъдна война е, че Путин иска да възстанови Съветската империя, коментира кметът на Киев Видео: bTV

Причината за тази безразсъдна война е, че Путин иска да възстанови Съветската империя, коментира кметът на Киев

Виталий Кличко, известен като Железния юмрук, не спира да се бори за независимостта и сигурността на Украйна. Като кмет на Киев, Кличко се превърна в символ на устойчивостта и борбеността на украинския народ. С височина от 200 сантиметра и тегло от 112 килограма, той доминираше в бокса и кикбокса, преди да насочи своята енергия и решителност към политиката.

През 2010 година основава партията УДАР – Украински демократичен алианс за реформа, с която постига значителен успех на парламентарните избори през 2012 година. През 2014 година е избран за кмет на Киев с почти 57% от гласовете.

С началото на руската инвазия през февруари 2022 година, Кличко, заедно с брат си Владимир, става войник и се включва активно в защитата на Киев. Лично и без охрана участва в спасителните операции при всички по-значими удари срещу граждански обекти в града.

Трагедия в детската болница

Кличко беше на мястото на инцидента минути след ракетната атака, която разруши детска болница в Киев и отне живота на над 40 души, включително деца. "Последната атака срещу Киев беше най-трагичната от две години и половина насам", заяви той. "Руснаците убиха 34 души, сред които и 5 деца. Целият свят видя това, а руснаците се опитаха да го изкарат като лъжа."

Кличко изрази шок и болка от случилото се, подчертавайки, че руската агресия няма оправдание. "Опитвахме се да спасяваме хора. Имаше много затрупани сред развалините. За нас това е нещо обичайно, защото имаме повече от 800 разрушени сгради от началото на войната само в Киев. Но всички бяхме в шок."

Промяна в манталитета на хората

Войната и руската агресия промениха манталитета на хората в Киев. Кличко обясни, че Путин се опитва да депресира украинците, но вместо това предизвиква гняв и решителност. "Русия и Путин искат да възстановят Съветската империя, а Украйна е много важно парче от тази мозайка. Ние искаме да сме част от европейското семейство и да изградим демократична държава."

Кметът на Киев подчерта, че подкрепата за Украйна е ключът към мира и сигурността в Европа. Той призова международната общност да предостави отбранителни оръжия, за да може Украйна да защити своите домове, деца и бъдеще.

Послание към българските политици

Кличко отправи специално послание към българските политици чрез камерата на bTV: "Моето послание към българските политици е: можете ли да си представите, че някой друг унищожава жилищни сгради в София или друг български град? Някои български политици се държат като полубременни. От една страна са срещу войната, от друга искат да имат добри отношения с Русия. Днес светът е черно-бял. Или си на страната на Украйна, или на страната на руския агресор."

Кличко завърши интервюто си с призив към целия свят да подкрепи Украйна, като подчерта, че от стабилността на Украйна зависи стабилността на цяла Европа. "Трябва да направим всичко по силите си да спрем тази безразсъдна война. Подкрепата за Украйна е ключът към мира и сигурността в Европа."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    17
    Кличко
    Всъщност докато ме помпаха отзад за да ме направят изцяло бременен,Файненшъл Таймс пуснаха статия,в която се обяснява,че ракетата ударила детската болница в Киев е със западни части. Руснаците нямат такива ракети,значи сигурно ние бандеронацистите пак сме ударили по собствените си хора. Помните че убихме няколко души в Полша преди година,опитахме се да прехвърлим вината на Русия,но веднага бяхме разкрити и се покрихме като бити ПеПерасти....и сега пак ще е така!
  • 3
    16
    Доктор Уотсън
    Вие сте съвсем прав, Холмс. Това е един и същ некъпан хомосексуалист,който пише тук като Путин Хуйло,Учуден,Запознат,Петър Хинков и още десетки имена,но тъй като е изключително неграмотен поради ромския си произход,борави само с няколко изречения и веднага бива разпознат. Това жалко човекоподобно служи в този сайт единствено за подигравка,аз дори си мисля - абе дали всъщност тоя Путин Хуйло не е скрит путинофил ? Защото определено успява да отврати хората от Зеленски и бандеронацитата с пълната си тъпота и посредственост....
  • 0
    15
    Шерлок Холмс
    Вероятно дъртата брантия и некадърна адвокатка, неуспял кандидат кмет на Русе от корумпираните ДеБил-ПеПерасти, мечтаеща да се уреди на някоя ДеБела далавера (слуховете са,че е "дарила" на ДеБил-ПеПерастите 100 000 лева за да е кандидат кмет от тяхната корумпирана сган), стимулира един единствен бесарабски хомоселсуалист да дращи глупости в коментарника на сайта срещу Русия, а също да възхвалява престъпната бандеронацистка кочина, клоаката на днешната човешка цивилизация.
  • 2
    14
    Путин Хуйло
    С коментар Копейкин всъщност исках да кажа: Изобщо не съм учуден като гледам как само един ДеБил-ПеПерастки бандеронацист има в този сайт, чудя се защо резултатите на любимите ми ДеБил-ПеПерасти са така плачевни. Но явно укропитешките плазмодии, които възхваляват и оправдават КУРОЛАП ЗЕЛЕНСКИ дори не са и получовеци. дори и получовеците не биха приели идиотизма да взривиш детска онкологична болница. А болните бандеронацистки мозъци го направиха. С това надминаха Хитлер и доказаха че са новите национал социялисти на 21 век. Национален идеал при социалистически строй и култ към личността. Точно това беше при Хитлер, сега е и при неговия достоен наследник Куролап Зеленски!
  • -2
    13
    Доктор Уотсън
    Вие сте съвсем прав, Холмс. Доказателство, че сте напипали правилно темата са отрицателните оценки на русофилистиците, налазили коментара Ви. Предполагам мой пациент, поулярен в русенските иZрожденски среди с псевдоним "Психото" е натоварен с глупавата задача, да нарича бялото черно и ченото бяло в този коментарник.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари