Висок риск от градушки в петък и събота

3
Горещата вълна, обхванала Югоизточна Европа, тази седмица ще достигне своя апогей
Горещата вълна, обхванала Югоизточна Европа, тази седмица ще достигне своя апогей

Горещата вълна, обхванала Югоизточна Европа, тази седмица ще достигне своя апогей

Балканите продължават да се борят с опустошителната лятна жега, която не само носи екстремно високи температури, но и създава условия за бързо разпалване на горски и полски пожари. Горещата вълна, обхванала Югоизточна Европа, тази седмица ще достигне своя апогей. От понеделник до четвъртък се очаква дневните температури да варират между 37 и 42 градуса. Единственото облекчение ще дойде в края на периода, когато температурите ще спаднат до интервала от 30-35 градуса.

През първата половина на седмицата времето ще бъде предимно слънчево, но следобед се очакват временни увеличения на облачността. От четвъртък нататък, във втората половина от денонощието, ще започнат да се развиват локални гръмотевични процеси. Те ще бъдат съпроводени с краткотрайни, но интензивни валежи и висок риск от градушки, съобщава NOVA. Най-силни явленията ще бъдат в петък и събота.

Последната пълна седмица на юли ще бъде също с летни параметри. Преобладаващо слънчево и горещо време ще доминира, с дневни температури в интервала от 32 до 37 градуса. Неустойчивост ще се наблюдава покрай преминаването на студен атмосферен фронт, като вероятността за кратки следобедни гръмотевични валежи ще бъде повишена около 24 юли и отново към 28 юли.

По Черноморието предстоящите две седмици ще бъдат слънчеви с минимални смущения. Очакват се повече облаци и възможност за кратки следобедни валежи с гръмотевици около 19-21 юли. Температурите ще се движат около 30-35 градуса, като след 20 юли те ще бъдат с 3-4 градуса по-ниски, но все пак ще останат в летния диапазон. Морската вода ще бъде с температура до 27-28 градуса. Морето ще бъде относително спокойно със стандартните за сезона колебания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари