Виктор Папазов: България не е подготвена за влизане в еврозоната

0
Кандидат-депутатът предупреждава за рисковете от прибързано влизане в еврозоната
Кандидат-депутатът предупреждава за рисковете от прибързано влизане в еврозоната Видео: NOVA

Кандидат-депутатът предупреждава за рисковете от прибързано влизане в еврозоната

Кандидат-депутатът от "Възраждане" Виктор Папазов изрази своята позиция относно икономическото развитие на България по време на гостуването си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов". Той подчерта необходимостта от насърчаване на местното производство и повишаване на добавената стойност с цел увеличаване на заплатите.

Папазов коментира данъчната система в страната, като заяви: "Плоският данък не е плосък, а пропорционален. ДДС най-много удря гражданите с ниски доходи. За стоките от първа необходимост и лекарствата трябва ставките да са диференцирани."

Представителят на "Възраждане" подчерта, че неговата партия е единствената, която защитава интересите на гражданите. Той изтъкна важността на националните инвестиции пред чуждестранните: "Национални, а не чуждестранни могат да бъдат инвестициите у нас. Българският капиталов пазар не се използва по добър начин. Страната има страшно много спестявания, ако провеждаме умна политика, така че инвестициите може да са национални, а печалбите да остават у нас", обясни Папазов.

По отношение на присъединяването на България към еврозоната, кандидат-депутатът изрази резерви. Според него страната не е подготвена за тази стъпка и посочи примера с Гърция, която е преживяла сериозни трудности след влизането си в еврозоната. "Принудиха ги да приватизират и продадат най-ценните си национални активи", подчерта той.

Папазов не отхвърля категорично идеята за присъединяване към еврозоната, но настоява това да стане, когато страната е напълно готова. Той обърна внимание на факта, че няма механизъм за излизане от еврозоната, за разлика от Европейския съюз. "Никой не казва да не влизаме в еврозоната, а да го направим когато сме готови. Има механизми за излизане от ЕС, но не и от зоната, а и еврото не е вечно", коментира той.

Кандидат-депутатът от "Възраждане" изтъкна предимствата на валутния борд, който според него налага фискална дисциплина на политиците. В случай на евентуален крах на еврозоната, Папазов предлага алтернативни варианти: "Ако еврозоната рухне, левът може да бъде вързан към нещо друго - например долар или злато".

Изказванията на Виктор Папазов повдигат важни въпроси относно икономическото развитие на България, данъчната политика и бъдещето на страната в контекста на европейската интеграция. Тези теми несъмнено ще продължат да бъдат обект на оживени дебати в обществото и политическите среди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Няма вече България, това е...
    Каква еврозона, какви измишльотини! България няма дори средносрочен план за развитие. В България няма справедливост, в България няма нищо, което да функционира, освен корупцията и слагачеството на евроатлантиците ни! Въпросът е: Може ли България да се откъсне от грешния евроатлантизъм и да се вгледа в традиционните си ценности, за да се оттласне от евроатлантическото дъно! Хората не си ли дават сметка, че България е тотално деиндустриализирана държава, дори американския представител Владислав Панев го твърди, а той мрази България, мрази християнството! След въпроса дали България може да се откъсне от евроатлантическия извратен път, където не ни е мястото, следващият въпрос е: Може ли България да има правителство без пеефски и без борисоф?! За да стане това - трябва двете партии сами да се откажат се регистрират в ЦИК, или ЦИК да не ги регистрира...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Татко, какъв е този ДНК тест на бюрото ти?
- Наричай ме чичо Мишо.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари