Виктор Орбан: ЕС ще понесе последиците от войната в Украйна, ако Тръмп спечели изборите

1
Европа се е отказала да защитава собствените си интереси
Европа се е отказала да защитава собствените си интереси Снимка: Виктор Орбан / Facebook

Европа се е отказала да защитава собствените си интереси

В своето обръщение на Летния университет в Румъния, унгарският премиер Виктор Орбан отправи остри критики към Европейския съюз, предупреждавайки за сериозни последици, ако Доналд Тръмп спечели следващите президентски избори в САЩ. Според Орбан, ЕС ще понесе тежък удар, ако продължи да следва американската външна политика, подчертавайки, че настоящата линия на ЕС води до саморазрушение.

Орбан, известен със своята националистическа риторика и критика към европейските институции, заяви, че Европейският съюз трябва да се превърне в икономически и отбранителен проект, а не да остава политически. Той изрази своето убеждение, че „Европа се е отказала да защитава собствените си интереси“, като обвинява ЕС в безусловно следване на политиката на Демократическата партия в САЩ. Това, според него, поставя Европа в подчинено положение, водещо до забвение.

Унгарският премиер също така изрази подкрепа за Доналд Тръмп, който според него може да върне Америка към „национална държава“, противопоставяйки се на постнационалистическите либерални тенденции. Орбан посочи, че при евентуална победа на Тръмп, Европа ще бъде принудена да приеме последствията от подкрепата си за войната в Украйна. Той добави, че ЕС ще трябва „да плати цената на тази военна авантюра“, което ще засегне всички европейци.

Орбан изрази съмнение относно бъдещето на Украйна като член на НАТО или ЕС, подчертавайки липсата на финансови ресурси в Европа за подкрепа на тази цел. Според него, Украйна ще остане буферна държава между Запада и Русия, с международни гаранции за сигурност, които ще бъдат договорени между САЩ и Русия.

Унгарският премиер, който често използва Летния университет в Румъния, за да изложи идеологическите си възгледи, продължи да критикува западната политика спрямо Русия и войната в Украйна. Орбан, който има репутация на най-голям приятел на Кремъл сред лидерите на ЕС, отхвърли идеята за миграцията като решение на демографските проблеми на Европа, настоявайки, че тя не е отговор на застаряващото население.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    24
    Учуден
    Уж си "Spermaman", ама не отиваш да се биеш на страната на "доброто", което според теб е "армията на клошарите", а също и не можа да се сетиш за нито един русофилистик, отишъл да даде живота си за кремълското нищожество.
  • 0
    23
    Spermaman
    Кви българи има ве, кавал?! Имаше един глигли ли къв беше, който като го видиш, ти става ясно че е отишил там да прави мазни кавали на войниците и да им носи раниците. Имаше и един ултрас, който след 3 дена на фронта и го направиха на кайма. Тука го връщаха в насипно състояние за радост на всички нормални Българи. И това беше, с храбрите бг воини които се бият на страната на "доброто".
  • -1
    22
    Учуден
    До 20 Има много българи заминали на фронта срещу руслямската агресия, да помагат на Украйна, но няма нито нито една русофилистична свиня, отишла в помощ на "армията на клошарите" Защо ли ?!?!?!? Няма нито една русофилистична свиня да е потърсила спасение от "лошия" Запад и НАТО в Северна Корея, Иран и педерацията пРоссия - ЗАЩО ЛИ ?!?!?
  • 2
    21
    Мухахахахаха
    Смрадливите надупени ДеБил-ПеПерасти се кланят на два идола: БайПън и Куролап Зеленски - "късото фаше". ПЪРВИЯТ идол ВЕЧЕ издъхна... СЕГА ЧАКАМЕ ВТОРИЯ...
  • 1
    20
    Фък дъ УКР
    Няма нито един българим заминал на фронта да брани киевския куролап, да помагат на УСрайна и няма нито нито една бандеронацистка свиня, отишла в помощ на "армията на клошарите" Защо ли ?!?!?!? Няма нито една ДеБил-ПеПерастка свиня да не прави свирки за стотинки на "лошия" Запад и лайНАТО,да не си продава джендърския гъз за центове,но никога няма да замине на фронта да брани киевската нашмъркана маймуна - ЗАЩО ЛИ ?!?!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари