Виктор Орбан: Ако Тръмп спечели изборите в САЩ, ще отворя шампанско

0
Европа трябва да е готова за бързи действия на Тръмп в Украйна
Европа трябва да е готова за бързи действия на Тръмп в Украйна Снимка: Виктор Орбан / Facebook

Европа трябва да е готова за бързи действия на Тръмп в Украйна

Унгарският министър-председател Виктор Орбан изрази ентусиазма си относно възможността Доналд Тръмп да се завърне в Белия дом, заявявайки, че ще отвори "няколко бутилки шампанско" при такъв сценарий. Това изявление подчертава близките отношения между двамата политици и потенциалните последици за международната политика.

Орбан, известен със своите консервативни възгледи и приятелски отношения с Кремъл, очаква Тръмп да предприеме бързи действия за прекратяване на конфликта в Украйна, ако бъде преизбран за президент на Съединените американски щати.

"Той ще действа незабавно – така че като европейски лидери нямаме никакво време за губене. Няма да имаме време. Затова трябва да действаме първо интелектуално, след това философски и тогава стратегически", сподели унгарският премиер, подчертавайки необходимостта от бърза реакция от страна на европейските лидери.

Тръмп, който е силно критичен към мащабната военна и финансова подкрепа на Вашингтон за Киев, твърди, че може бързо да постигне мирно споразумение с Русия. Този подход контрастира с настоящата политика на администрацията на президента Джо Байдън, която продължава да оказва значителна подкрепа на Украйна в конфликта с Русия.

Позицията на Орбан по отношение на конфликта в Украйна често е била обект на критики от страна на Европейския съюз. Унгарският лидер неотдавна предизвика недоволство сред европейските партньори, когато се срещна с руския президент Владимир Путин в Москва. Тази среща, описана като част от "мирна обиколка", съвпадна с началото на унгарското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Будапеща многократно е блокирала инициативи на Европейския съюз за подкрепа на Киев и отказва да се присъедини към усилията на западните държави за въоръжаване на Украйна в борбата ѝ срещу руската агресия. Орбан настоява за прекратяване на огъня, твърдейки, че "Украйна не може да спечели тази война на бойното поле".

"Бихме искали да убедим лидерите на Европейския съюз да променят тази стратегия, защото тази стратегия и поражение не работят", заяви унгарският премиер, призовавайки за преосмисляне на европейския подход към конфликта.

Изявленията на Орбан подчертават съществуващото разделение в Европейския съюз относно подхода към конфликта в Украйна и отношенията с Русия. Докато повечето страни членки подкрепят Украйна и санкциите срещу Русия, Унгария поддържа по-близки връзки с Москва, което създава напрежение вътре в блока.

Предстоящите президентски избори в Съединените американски щати през 2024 година се очертават като ключов момент не само за американската, но и за световната политика. Евентуалното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом би могло да доведе до значителни промени в международните отношения, особено що се отнася до конфликта в Украйна и отношенията между Запада и Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари