ВиК - Русе и ВиК - Разград си прехвърлят активи и населени места

1
Преразпределение на ВиК услугите в Русенска и Разградска област
Преразпределение на ВиК услугите в Русенска и Разградска област

Преразпределение на ВиК услугите в Русенска и Разградска област

В ход е процес по преразпределение на водоснабдителни и канализационни (ВиК) активи между областите Русе и Разград, който се очаква да приключи до края на текущата година. Информацията бе потвърдена от управителя на "ВиК - Русе" инженер Илиан Милев в интервю за Dunavmost.

Според инженер Милев, разместването засяга общо шест населени места - четири в Разградска област, които в момента се обслужват от русенския ВиК оператор, и две села в община Иваново, Русенско, които са под шапката на "Водоснабдяване Дунав" - Разград.

"Активите вече са прехвърлени към съответните общини, но процесът по описване и размяна на операторите, които да обслужват тези населени места, все още не е завършен", поясни инженер Милев, цитиран от КИС 13.

Инициативата за преразпределението датира отпреди повече от пет години, но финализирането ѝ е било многократно отлагано. Сега обаче, благодарение на поетия ангажимент от областните управители на Русе и Разград, се очаква процесът най-после да бъде доведен до успешен край.

От "ВиК - Русе" декларират готовност да предприемат конкретни стъпки за подобряване на водоснабдяването в двете села от община Иваново още през следващата година, при условие че процесът по прехвърляне приключи успешно.

Тази реорганизация е част от по-мащабните усилия за оптимизиране на ВиК услугите в региона, целящи по-ефективно управление на водните ресурси и по-качествено обслужване на населението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Киров
    Ето го решението и за община Лом - преминаване към ВиК Видин!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари