Видра нападна детенце в пристанище край Сиатъл

1
Животното повлякло малкото дете във водата пред очите на майката
Животното повлякло малкото дете във водата пред очите на майката

Животното повлякло малкото дете във водата пред очите на майката

Малко дете беше нападнато от речна видра в яхтеното пристанище на Бремертън, близо до Сиатъл, като инцидентът се разигра в четвъртък сутринта. Според информация от парковите служители, видрата е повлякла детето във водата около 9:30 часа, но благодарение на бързата намеса на майката, то е било извадено невредимо. Инцидентът е предаден от Асошиейтед прес.

Спасителната акция се е разиграла за броени минути, като детето е било ухапвано и драскано от агресивното животно, докато е извличано от водата. Видрата продължила да преследва майката и детето, докато те се отдалечавали от пристана. Пострадалото дете е било транспортирано до болница, където е лекувано за леки наранявания.

Благодарни сме, че детето се е разминало с леки наранявания, благодарение на своевременните действия на майката и бързите реакции на детето“, сподели представител на службата за опазване на дивата природа.

Скоро след инцидента местните полицаи успяха да уловят видрата с помощта на капан и я предадоха на лаборатория за тестване за болести, включително и за бяс.

Речните видри са обичайни обитатели на водните басейни в щата Вашингтон, но контактите им с хора са изключително редки. През последните десет години има регистрирани само шест подобни случая. Макар да имат определени територии, речните видри са непредсказуеми и всяко взаимодействие с тях може да бъде опасно, предупредиха горските служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари