Вежди Рашидов: Зад осанката на този грамаден българин Пеевски стои един разумно мислещ човек

30
Слави Трифонов и Бойко Борисов са в прекрасни отношения
Слави Трифонов и Бойко Борисов са в прекрасни отношения

Слави Трифонов и Бойко Борисов са в прекрасни отношения

Бившият председател на Народното събрание и дългогодишен депутат на ГЕРБ, Вежди Рашидов, коментира в предаването "Стълбището" по Дарик, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Слави Трифонов от "Има такъв народ" (ИТН) са в отлични отношения. Той призова Борисов да поеме инициативата за съставяне на правителство и подчерта, че Слави Трифонов не бива да забравя миналото си.

Призив към Борисов за съставяне на правителство

Рашидов изрази надежда, че ще бъде съставено редовно правителство, като прогнозира, че кабинетът ще бъде сформиран с третия мандат, връчен на ИТН. Той посочи, че Борисов трябва лично да проведе преговорите и да уточни какви отговорности може да поеме за управлението на страната през следващите години.

Възходът и падението на Слави Трифонов

По думите на Рашидов, Слави Трифонов трябва да помни началото си и как е започнал кариерата си. Той припомни, че Трифонов е бил подкрепян от различни влиятелни фигури, включително Сашо Дончев и Илия Павлов, и че не трябва да забравя тези хора, докато се стреми към нови роли в политиката. Рашидов отбеляза, че няма нищо обидно в това, че политически проекти се създават в ресторанти и кръчми.

Възхищение към Делян Пеевски

Вежди Рашидов изказа положителни думи за лидера на ДПС, Делян Пеевски, като подчерта, че го смята за организиран и прагматичен човек. Според Рашидов, Пеевски е успял в бизнеса благодарение на своята подреденост и организираност, което му е спечелило подкрепата на електората на ДПС.

"Пеевски съм го "драл много яко". След това се събрахме да се питаме война имаме ли - нямаме войни. Зад тази осанка на този грамаден българин стои един прагматичен, разумно мислещ човек, неглупав, организиран човек. Сега разбирам как е успял в бизнеса - много е организиран, много подреден човек. Не мога да кажа лошо."

Политическата роля на посолствата

Рашидов коментира, че посолствата играят значителна роля в българската политика, като големите сили могат да оказват натиск върху по-малките държави. Той заяви, че харесва руския народ, но не подкрепя политиката на Владимир Путин и не смята, че България трябва да се замесва в конфликта между Русия и Украйна.

Промени в устройството на държавата

Бившият председател на парламента настоя за промени в устройството на българската държава. Той определи работата на парламента като "бардак" и призова за мажоритарни избори и евентуално преминаване към президентска република. Според него, поправките в конституцията имат за цел да ограничат властта на държавния глава и да го унижат.

Тези коментари и идеи на Вежди Рашидов подчертават неговата визия за бъдещето на българската политика и необходимостта от промени, за да се подобри функционирането на държавните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    15
    Климбо
    До СПОНСОР.Как може да напишеш,че един пияндурник е трезвомислещ човек?
  • 0
    14
    BhBp.bg
    А какво Ви е мнението за частния паркинг със задължителен престой на него? Все пак сметките в кръчмите и др. трябва с нещо да се плащат. Ей това им харесвам на изборите - че управляващите решават от къде да се вземат пари за тези плащания. Няма да товарят с тях бюджета я?!. По-добре да ги вземат от частни източници като им създават условия да печелят. Да крадат звучи много грубо и е недоказуемо, макар че е видно. Въпрос на гледна точка.
  • 4
    13
    Спонсор
    Господин Рашидов; До преди 5 минути Ви уважавах като трезво мислещ човек! Но последното Ви изказване за Пеевски е абсолютна ОРИЕНТАЛСКА простотия, показваща, че сте зависим от НЕГО! Колко Ви плаща, за да му правите ПИАР? Хай СИКТИР!
  • 19
    12
    Хайде де!
    Значи, според Мултакът на Републиката, който съсипа културата ни с некадърното си и корумпирано управление, докато беше "културен министър" на Мутрата от СИК, та Мултакът с феса разправя, че Уродливото туловище Пеевски било "успяло" благодарение на неговата прозорливост и талант! Бре, да му се не види!! Че какъв кяр имаш особено сега да се мазниш на клиента на "Магнитски", бе Раезняк с феса?! Освен това, до ти обадим, грозно нищожество, че Пеевски "успя" единствено и само с грабеж и, с кражби на бизнеси! Впрочем, Мултако с феса, ти забрави КТБ бе, нищожество! Че нали всички активи на банката, а те бяха за милиарди, отидоха в сметките на Дебелака? А "Булгартабак"! Държавната фирма, която функционираше отлично и хранеше хиляди семейства точно от турския етнос, беше харизана на Туловището от Мутрата от СИК бе, Мултако, забрави ли?! А "Лафка"?! А останалите заграбени бизнеси?! Айс сиктир бе, Мултак!
  • 2
    11
    @#_*+()^№:/=="+?+%?–№$€"
    Щта има има !!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари