Вежди Рашидов: България плаче за нови хора, които да ни отлепят от дъното

2
Инфантилизмът разпалва скандали и разделя обществото
Инфантилизмът разпалва скандали и разделя обществото Снимка: БГНЕС

Инфантилизмът разпалва скандали и разделя обществото

Бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов изрази своето мнение относно инфантилизма в политиката и неговото влияние върху българското общество в предаването "Денят ON AIR". Според Рашидов, инфантилното поведение води до разделяне на обществото на две, създавайки форми на скандали, които разклащат социалната стабилност.

Почит към Георги Йорданов

Рашидов не пропусна да похвали бившия министър на културата Георги Йорданов, когото определи като един от най-добрите министри. Той отбеляза, че Йорданов е добър и скромен човек, който е допринесъл значително за българската култура. Създател на училища по изкуствата, реставратор на църкви и паметници на културата, Йорданов е успял да издейства над 400 ателиета за художници и творци.

Неизбежността на новите избори

Рашидов изрази увереност, че нови избори са неизбежни и призова Ахмед Доган и Делян Пеевски да излязат от активната политика. Той подчерта, че българският народ има нужда от нови, мечтателни и способни лидери, които да изведат страната от сегашното дъно. Според Рашидов, текущите политически фигури не са способни да изпълнят тази задача, а обществото е разединено от лични конфликти и егоистични стремежи.

Призив за нови лица в политиката

Рашидов призова 70% от негласуващите, сред които вижда българските учени, професори, лекари, строители, летци, пилоти, космонавти и изобретатели, да вземат участие в политическия живот на страната. Той сподели, че е влязъл в политиката с име и успешна кариера, като е вложил парите си в платени данъци, и подчерта, че е останал верен на партията си и не е предал никого.

Обидната политическа ситуация

Вежди Рашидов изрази силно разочарование от сегашната политическа ситуация, която според него е безпомощна и обидна за целия български народ. Той призова хората да изберат умни, образовани и талантливи лидери, които да могат да водят страната напред. Рашидов отбеляза, че тези, които в живота си нищо не са направили, ще искат оставките на премиера, на вътрешния министър и на министъра на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари