Веселин Методиев: Русия е в процес на разпад

0
Украйна ще стане силна национална държава, но какво ще стане с Руската федерация, е много труден въпрос, каза проф. Веселин Методиев
Украйна ще стане силна национална държава, но какво ще стане с Руската федерация, е много труден въпрос, каза проф. Веселин Методиев

Украйна ще стане силна национална държава, но какво ще стане с Руската федерация, е много труден въпрос, каза проф. Веселин Методиев

„Там се води война на национална държава срещу имперска идея. Русия като федерация трудно ще удържи своето състояние. Там процесът е именно на разпад на империя на национални държави, на различни култури, които искат своето. Сигурен съм, че Украйна ще стане силна национална държава, но какво ще стане с Руската федерация е много тежък въпрос“, каза историкът проф. Веселин Методиев в ефира на bTV.

Според него при такъв сблъсък трябва обществото да заеме позиция.

„Не може да има сблъсък между добро и зло и ти да си в неутралитет. Няма как да се случи. Но когато нямаш убеденост, че има сблъсък между добро и зло, ти се появява в главата идея за такива щуротии. Войната срещу империята на злото са думи на американския президент Роналд Рейгън. Той не го каза случайно. Тази война беше ясно, че ще продължи в периода на разпадане на Съветската империя“, коментира още Веселин Методиев.

По думите му в състояние на тежка пропаганда и хибридна война се появяват мъгли в паметта на хората.

„Това е пропаганда, която се е развивала много дълго време. Обхванала е големи маси хора, поколения българи в периода след Втората световна война и е нормално днес да се появяват нелепи твърдения. Това, което не се знае е, че още веднага след освобожденския период българските политици се срещат с една руска политика на интереси“, допълни проф. Методиев.

"В момента виждаме война на национална държава срещу една имперска идея, а всичко това е толкова назад във времето. Целият този разказ е необходим за хора, които твърдят, че ще бъдат в неутралитет. Човек взема позиция. Говоря за хората от обществото, а не за носещите политическата отговорност. "Който е от "никъде", той отникъде не е", казваше проф. Тончо Жечев. Ти си българин и си част от европейската идея. Миналата година хора от телевизиите ми казваха как ще живея на тъмно и на студено, разказваха страшни неща. Някой от тях вдигна ли телефона да се обади и да помоли от студиата да се извини на зрителите? Това означава, че този експерт е обслужвал някакъв интерес. Не може да живеем в общество, в което тези неща да не се казват. В момента нямаме управление чрез страх и голямата част от българите сме свободни хора. Чрез медиите се прави опит да бъдат плашени хората. Не трябва да ставаме проводници на подобни внушения. Русия трудно ще удържи своето състояние на федерация. Там тече процес на разпад на империя на национални държави и на различни култури, които искат своето. Украйна ще стане силна национална държава, но какво ще стане с Руската федерация, е много труден въпрос", каза още Методиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Читател
    BG "професори" от конвейра,които днес са по вече от уличните четириноги,често пъти за да напомнят че са между живите,ломотят идиотщини които са останали по кьошетата на сивото им вещество.Този или е луд,или ще навлиза в критичната фаза,която ще изисква лечение в болнично заведение,задължително с придружител.
  • 2
    5
    Поредният ШуткоБръснар
    Ето го поредният Шуткобръснар,гъзоблизец и изгъзник.....
  • 5
    4
    123
    Дядо ! Пий си патоката на вилата и не ни дрънкай пенсионерските си брътвежи .
  • 8
    3
    SB
    Къв си ти бе пендел че разбираш
  • 13
    2
    русенец
    Този дебил ни беше министър. Ако бях някой простак щях да кажа, че такива ни ебаха мамицата последните тридесетина години. Но аз съм възпитан и затова многозначително ще замълча!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари