Венецуела остана на тъмно

0
Милиони хора са без ток
Милиони хора са без ток Видео: NOVA

Милиони хора са без ток

Милиони венецуелци се озоваха в тъмнина след нов сериозен срив в електроподаването, обхванал голяма част от страната, съобщи NOVA. Столицата Каракас, в която живеят над пет милиона души, също беше тежко засегната. Поради липсата на електричество бяха прекъснати мобилните телефонни услуги, метрото и светофарната система по улиците, което доведе до хаос и затруднения в ежедневието на хората.

Причини за срива: Правителството обвинява опозицията

Правителството на Венецуела, ръководено от президента Николас Мадуро, реагира бързо с обвинения, насочени към опозицията в страната. Според официалното изявление, токът е спрял в резултат на саботаж, извършен от политическите противници на режима. Въпреки сериозността на обвиненията, правителството не предостави никакви доказателства, които да подкрепят тези твърдения.

Това не е първият път, когато правителството обвинява опозицията за проблемите с електрозахранването в страната. Подобни твърдения са правени и в миналото, но до момента липсват конкретни доказателства за участие на опозицията в такива действия.

Хронични проблеми в енергийната система на Венецуела

Венецуела отдавна страда от сериозни проблеми с електроподаването. Тежката икономическа криза, която мъчи страната в последните години, доведе до значителен спад в поддръжката на електропреносната мрежа и липсата на необходимите инвестиции в модернизацията на електроцентралите. В резултат, сривовете в захранването станаха често явление, което силно затруднява живота на обикновените граждани.

Липсата на стабилно електрозахранване има сериозни последици за икономиката на страната. В много случаи заводи и предприятия са принудени да преустановят работа, което още повече утежнява икономическата ситуация.

Реакции на кризата

Гражданите на Венецуела, свикнали с честите сривове, изразиха своето недоволство от липсата на надеждно решение на проблема. Някои анализатори твърдят, че ситуацията е показателна за дълбоката криза в управлението на страната, която се изразява не само в икономически, но и в социални и политически проблеми.

Опозицията, от своя страна, категорично отхвърля обвиненията за саботаж и посочва, че причините за кризата трябва да се търсят в лошото управление и корупцията в държавния апарат. Според тях, правителството на Мадуро се опитва да прикрие собствените си неуспехи, като хвърля вината върху политическите си противници.

Перспективи и предизвикателства

Докато Венецуела продължава да се бори с икономическата си криза и нестабилното електрозахранване, перспективите за бързо разрешаване на проблема изглеждат мрачни. Липсата на инвестиции в инфраструктурата и дълбоката политическа поляризация затрудняват намирането на ефективни решения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    16
    Фък дъ РФ
    Славната Украинска Армия напредва с нови успехи срещу гнусната педерация на "късото фаше" В най-голямата украинска атака с дронове е ударена рафинерия край Москва Рафинерията "Капотня" край Москва гори след удар с дрон и на пожара бе дадена най-висока степен на сложност. В Тверска област гори газова електростанция и газохранилище. Според министерството на отбраната на Русия в различни части от страната са засечени 158 украински дрона, но броят им може да е по-голям, тъй като местните власти съобщават за повече. Това означава, че Украйна е извършила най-мащабната подобна атака от началото на войната. Предишната бе през май със 108 дрона. Срещу Московска област, според военните, това е най-голямата атака от август 2023 г.
  • 1
    15
    Мухахахахаха
    Няма само Венецуела да е на тъмно, да се готви и УСрайна ... В мрака и безредиците на Киев, ще осъмнем някоя сутрин с новината за новата "коледна украса" - увисналото безжизнено тяло на "късото фаше" куролап зеленски
  • -1
    14
    Фък дъ УКР
    Бесарабският минетчия естестевено лъже,истината е,че тази нощ още няколко десетки бандеронацистки отрепки заминаха на лична среща с куролап бандера.Стягайте се хохъли - зима иде!
  • 0
    13
    Мухахахахаха
    Няма само Венецуела да е на тъмно, да се готви и мАЦква ... В мрака и безредиците на мАЦква, ще осъмнем някоя сутрин с новината за новата "коледна украса" - увисналото безжизнено тяло на "късото фаше" ..
  • 0
    12
    Фък дъ РФ
    Тази нощ, осмата по мощност в русия, ТЕЦ "Конаково", която захранва половин Москва, замина при Кобзон! Купувайте ръкавици, ватници, иде зима!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари