Вече и 10-годишните деца в Русе посягат към дрогата

0
Деца пристигат в спешното, отровени с дизайнерска дрога
Деца пристигат в спешното, отровени с дизайнерска дрога Снимка: БНТ

Деца пристигат в спешното, отровени с дизайнерска дрога

Драстично намалява възрастта на децата, които експериментират с наркотични вещества в град Русе, като вече се регистрират случаи на десет-дванадесетгодишни употребяващи. Информацията бе потвърдена от медицински специалисти и психиатри в крайдунавския град, съобщава Българска национална телевизия.

Шокираща митническа статистика

Митническите власти в Русе докладват за значителни количества заловени наркотични вещества: над 1000 килограма индийски коноп, 358 килограма марихуана и 500 килограма хероин. Веществата са открити в повече от 50 тайника на превозни средства, преминаващи през Дунав мост.

Спешното отделение с тревожни сигнали

Административният директор на Университетска болница - Русе, Алисе Муртезова, споделя: "В спешно отделение са пристигали деца, които са в безпомощно състояние. Имало е тежки случаи, които са ни шокирали - и на възрастни, включително, които са пристигали при нас действително в безпомощно състояние. Част от тези дроги действат толкова бързо и много често се отключват други заболявания, за които лицето дори не е подозирало, за съжаление има и такива, които са с фатален край."

Синтетичните наркотици - нова заплаха

Десислав Митев, началник на сектор в Териториална дирекция "Агенция Митници" - Русе, алармира: "В момента има бум на синтетичните наркотици, поради леснотата им за пренасяне и леснотата за укриването им. Нещата стават все по-разнообразни: вейпове, питиета, прахове, неща, които всеки може да си купи отвсякъде, без да знае какво има в него."

Младежите споделят тревожни наблюдения

Ученикът Марк Иванов споделя: "Най-достъпно със сигурност е марихуаната, понеже човек може да я намери навсякъде. Познавам хора, употребявали наркотици и то от ранна детска възраст, дори от началното училище, което им личи в днешно време."

Александра Матева, също ученичка, допълва: "Много хора на нашата възраст, за жалост, ги допускат до дискотеки, до клубове, където има, разбира се, екстази под формата на бонбони."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    11222222
    Да,родителите ги създават,ей така да има!!!!!!! Но да ги възпитат НЕ!!!!
  • 5
    2
    daskal
    Ами като я има дрогата навсякъде - как да не посягат? Един от интервюираните в репортажа го казва ясно - ВСЕИЗВЕСТНО е, че шефовете на полицията прикриват дилърите. Обърнете внимание - ВСЕИЗВЕСТНО!
  • 2
    1
    Слава Русия
    ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА НА 90 % НА ВАС РОДИТЕЛИТЕ СЪЗДАВАТЕ ДЕЦАТА ЗА ДА ГИ НАПРАВИТЕ АЛКОХОЛИЦИ И НАРКОМАНИ КАЗВАТЕ ЧЕ НЯМА ДА СТАНАТ НАРКОМАНИ И АЛКОХОЛИЦИ А ПОВЕЧЕТО СТАВАТ ТАКИВА СМЕШНИЦИ ТЪПИ РОДИТЕЛИ !!! ТРЯБВА КАСТРИРАНИ ДА БЪДЕТЕ !!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари