Вдовицата на Емил Кюлев продаде ваканционен комплекс "Ривиера"

0
Новият собственик на шестте хотела е варненската фирма HVD
Новият собственик на шестте хотела е варненската фирма HVD Снимка: Dunavmost / Архив

Новият собственик на шестте хотела е варненската фирма HVD

Весела Кюлева, вдовицата на Емил Кюлев, разстрелян през 2005 година, е продала шестте хотела, съставляващи ваканционен клуб „Ривиера“. Новият собственик е варненската фирма HVD, което беше потвърдено от компанията „Аекс“ АД, която се е занимавала с продажбата.

Сделката беше финализирана в понеделник с продажбата на 9 389 844 акции, представляващи 99,56% от капитала на „Ривиера“ АД. Купувачът е „Турист Инвестмънт“ ЕООД, част от групата на HVD Hotels. Фирмата, регистрирана във Варна преди повече от 20 години, е основана от Христо Асенов, чието семейство притежава няколко хотела в България и Германия, пише БГНЕС.

Христо Асенов се нарежда на 11-то място в класация на „Капитал“ сред 15-те най-големи бизнесмени в морския туризъм в България. Българските хотели на фамилията са обединени в сдруженията „Турист Инвестмънт“, „Вива Клуб“ и „Бор Инвест 1“. „Турист Инвестмънт“ и „Вива Клуб“ се ръководят от Виолета и Христо Асенови, а „Бор Инвест 1“ е със собственост, поделена между баща и син Асенови. Към тяхната хотелска верига сега се присъединява и HVD ваканционен клуб „Ривиера“, който е разположен върху 114 декара парк с вековни дървета на брега на морето.

Комплексът включва шест хотела, разположени на площ от близо 5000 квадратни метра, и е концесионер на плаж, който се простира на 28 836 квадратни метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Този пребогат Асенов
    откъде се взе?Откъде има толкова кинти?Все едни тъмни истории.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари