“Възраждане“ продължава набирането на средства за адвокатска защита на Милан Димитров

1
Димитров лежи в частен затвор в американския щат Тексас
Димитров лежи в частен затвор в американския щат Тексас Снимка: Пресцентър "Възраждане"

Димитров лежи в частен затвор в американския щат Тексас

Политическа партия "Възраждане" продължава инициативата си за набиране на средства, които да покрият разходите за адвокатска защита на Милан Димитров, намиращ се в частен затвор в американския щат Тексас. Това съобщи Ангел Янчев, председател на организацията на "Възраждане" във Велико Търново и председател на Комисията по културата и медиите в 50-ото Народно събрание, по време на пресконференция в БТА - Велико Търново.

На 22 септември, денят на 116-ата годишнина от обявяването на българската Независимост, 92-годишният Йордан Тодоров от село Арбанаси дари 1000 лева за адвокатската защита на Милан Димитров, съобщи Янчев. От интервю на лидера на партията Костадин Костадинов, Тодоров разбира, че досега са събрани и преведени 70 000 долара на американския адвокат на Димитров, но остават необходими още 80 000 долара. Йордан Тодоров, капитан от българската бойна авиация и основател на Градския исторически музей в Горна Оряховица, има дългогодишна кариера като председател на читалището в Арбанаси, управител на печатницата във Велико Търново и директор на Киноцентъра в Горна Оряховица.

Кампанията се разгръща в цялата страна и не само привърженици на "Възраждане", но и много граждани участват с дарения, поясни Христо Гугучков, председател на партията в Лясковец и общински съветник. Той съобщи, че местните жители в Лясковец са събрали и дарили 400 лева за каузата.

На същата пресконференция Ангел Янчев представи и листата на ПП "Възраждане" за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври в 4-ти МИР – Велико Търново. Листата се състои от 16 кандидати за 8-те мандата в региона, като Янчев ще бъде водач. Втора в листата е Александра Тодорова, инженер проектант и председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет на Велико Търново. Три нови лица се включват в надпреварата, а според Янчев е напълно възможно партията да спечели два мандата в 51-ото Народно събрание.

На предишните избори на 9 юни не са им достигнали само 15 гласа за втори мандат, след преброяването на протоколите. Кампанията на партията отново ще се съсредоточи върху лични срещи с хората, информационни материали, открити събития и приемни, в които ще участват както кандидатите, така и евродепутатите и общинските съветници на партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари