Възрастно семейство остана без дом в село от Еленския балкан

1
Двойката е в изключително тежка ситуация
Двойката е в изключително тежка ситуация Видео: NOVA

Двойката е в изключително тежка ситуация

На 19 август тази година, пожар изпепели дома на възрастно семейство в село Донковци, разположено в Еленския Балкан. Единственият дом на Йордан и Петранка Йорданови беше напълно унищожен от пламъците, оставяйки двойката без подслон и лични документи.

Безпомощни пред стихията

Трагедията се разиграла през нощта, когато Йордан и Петранка били в дома си. В момента на инцидента Йордан бил навън, а съпругата му Петранка – вътре в къщата. Когато забелязали огъня, вече било твърде късно за каквито и да е спасителни мерки.

„Пламъкът беше голям. Дойдоха пожарникарите, но не можаха да спасят. Всичко изгоря,“ разказват двамата. Пожарната екипировка пристигнала на мястото, но първата пожарна кола се оказала без достатъчно вода за борба с пожара. „Три тона вода, едно момче пръска, но свърши водата. Дойде втора пожарна, но след половин час,“ споделя пред NOVA семейството.

Държавата обещава помощ, но резултати липсват

Семейството е в изключително тежка ситуация, не само защото са изгубили дома си, но и защото техните лични документи са изгорели. Въпреки че инцидентът е станал преди повече от десет дни, МВР все още не им е издало нови документи, което допълнително усложнява тяхната позиция.

Държавата също така е поела ангажимент да осигури фургон, в който възрастната двойка да прекара предстоящата зима. Въпреки това, до момента такъв не е предоставен, оставяйки Йордан и Петранка без яснота за бъдещето.

Живот в каравана при роднини

В момента двамата възрастни хора са приютени при сестрата на Йордан, където са настанени в една стара каравана. Това временно решение обаче не може да компенсира загубата на дома им и несигурността, която ги обгръща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Аз
    Какъв е проблемът да им се издадат документи за самоличност, след като пожарът е регистриран в МВР/пожарна? Кметът и местната полиция за какво са? Остава съмнение, че и с покрив над главите няма да им окажат съдействие.Що за кмет и община?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари