Въздушната линейка транспортира до София жена, пострадала при катастрофа

0
Полетът от Враца е траел 20 минути
Полетът от Враца е траел 20 минути Снимка: БГНЕС

25-годишната жена е в критично състояние

Тежка катастрофа тази сутрин в района на село Остров, община Оряхово, доведе до спешно транспортиране на пострадала жена с медицински хеликоптер до Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н.И. Пирогов" в София.

Това съобщи д-р Галина Лещарска, директор на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, предава БТА.

Инцидентът е станал рано сутринта, когато 25-годишната жена е самокатастрофирала. В 9:45 часа тя е била транспортирана до спешния център във Враца, където е установено, че състоянието ѝ е критично. Според д-р Лещарска пациентката е била в съзнание, но с открита фрактура на лявата подбедрица, силни болки в корема и таза. След провеждане на изследвания и скенер, медиците установили фрактура на лявото крило на таза и гръбначния стълб.

След консултация с дежурния екип на Регионалната координационна централа, е взето решение за използване на въздушна линейка. Хеликоптерът пристигнал във Враца малко след 14:00 часа и транспортирал жената до София само за около 20 минути, което значително съкратило времето за достигане до болницата. В момента пациентката е настанена в отделението по неврохирургия в "Пирогов", където предстои животоспасяваща операция.

Няколко дни по-рано същият медицински хеликоптер е транспортирал 54-годишен пациент с дисекация на гръдна аорта до Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Екатерина".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Аз
    И двата случая налагат високо специализирана медицинска помощ.Спешността също е от голямо значение.
  • 1
    1
    Преди
    Преди не смееха да помислят за въртолет спасител за да не питат хората защо нямаме? Сега за щяло и нещяло ни напомнят че имаме вече.Прста държава,тъп народ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари