Въздушната линейка спаси бременна пациентка от Тутракан

1
Три спешни полета транспортираха пациенти през октомври
Три спешни полета транспортираха пациенти през октомври Снимка: БТА

Три спешни полета транспортираха пациенти през октомври

Центърът за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ) осъществи три животоспасяващи мисии от началото на октомври 2024 година. Последният случай е от вторник, когато 53-годишен мъж с тежки травми е транспортиран от Многопрофилна болница за активно лечение "Здраве" във Велинград до Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Пирогов" в София.

Екипът на въздушната линейка, с командири капитан Валерии Шопов и капитан Юлиан Богоев, кацна на стадион "Чепинец" във Велинград. Пациентът бе транспортиран до хеликоптера от реанимационен екип на Центъра за спешна медицинска помощ - Пазарджик.

Спешна евакуация на пациентка с мозъчен кръвоизлив

През предходната седмица въздушната линейка транспортира 58-годишна жена с мозъчен кръвоизлив от Многопрофилна болница за активно лечение - Благоевград до Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в столицата.

Критичен полет с бременна пациентка от Тутракан

Седмица по-рано екипът осъществи спешна мисия с бременна жена в тежко състояние след операция в Медицински център "Свети Иван Рилски" в Тутракан. След първоначален транспорт до Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Медика Русе" и последващо влошаване на състоянието ѝ, пациентката е транспортирана по въздух до болничната вертолетна площадка на Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Света Екатерина". Оттам е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Александровска".

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха получи признание за своята работа, като беше удостоен с наградата "За лекарска всеотдайност и етика" на името на доктор Стефан Черкезов на церемонията "Лекар на годината". Служебният министър доктор Галя Кондева връчи специално изработена статуетка на доктор Георги Деянов, директор на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари