Въздушна тревога в Одеса по време на срещата на българските медии

1
"Всички бяхме за около половин час в укритието", каза Кирил Вълчев - генерален директор на БТА
"Всички бяхме за около половин час в укритието", каза Кирил Вълчев - генерален директор на БТА Снимка: БНТ

"Всички бяхме за около половин час в укритието", каза Кирил Вълчев - генерален директор на БТА

Нови въздушни тревоги в област Одеса. За денонощие бяха регистрирани четири предупреждения за атаки с дронове и ракети заради засечени самолети да излитат от Крим.

Една от атаките е била в близост до село Заря, където живее голяма общност от бесарабски българи. Снощи заради въздушна тревога беше евакуирана за кратко операта в Одеса, където публика и музиканти трябваше да се скрият в бомбоубежище, предава БНТ. В града се провежда 19-та световна среща на българските медии.

"Всички бяхме за около половин час в укритието. Най-важното не е, че ние журналистите сме били подложени на тези атаки, а че нашите сънародници - около 150 000 българи в Одеска област, непрекъснато страдат от липсата на електричество и въздушни атаки, нашата среща е знак за състрадание и съпричастност", каза Кирил Вълчев - генерален директор на БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    111
    За кой ли път има симулиране на руска атака! Когато боевете бяха на изток, цяла Украйна не спеше с денонощия заради гламавите си управници... Лично наблюдение ми е. Чакахме, чакахме, ама така и не дочакахме руските бомбардировки. И неспаки, хайде на работа нервни.
  • 1
    3
    Българите да си дойдат.
    България да си прибере "нашите сънародници - около 150 000 българи" от Украйна. Докога ще ги избиват руските дронове и снаряди? Толкова ли няма сега място в държавата ни за потомците на кланите през турското робство българи и намерили в миналото убежище в чуждата земя!? Стига сме събирали в страната ни ислямизираните араби, маймуните от Африка и Азия.
  • 3
    2
    Zodiac
    К.Вълчев съм го запомнил, като вечно мрънкщия срещу БНР преди 20-25г.защо им разрешават да излъчват Реклама, тъй като били финансирани от Държавата а неговото радио Дарик (Дараците) били ощетени!А сега да обясни какъв х..й дири в украйна!!!
  • 6
    1
    Ryru
    Укробоклуците пускат сирените като дойде някой по програма.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари