Във Великобритания поставят все повече дефибрилатори на обществени места

1
Устройства за първа помощ при сърдечен арест има в молове, паркове и училища
Устройства за първа помощ при сърдечен арест има в молове, паркове и училища Видео: NOVA

Устройства за първа помощ при сърдечен арест има в молове, паркове и училища

Британските здравни власти усилено работят върху това дефибрилаторите да станат толкова достъпни, колкото и пожарогасителите. Усилията им са насочени към поставянето на тези животоспасяващи устройства на обществени места като молове, паркове и училища.

Тревожната статистика за внезапния сърдечен арест

Данните във Великобритания ясно показват сериозността на проблема с внезапния сърдечен арест. Според статистиката, около 350 души годишно загиват от пожари, докато жертвите на сърдечен арест са 25 хиляди. Тази значителна разлика подчертава необходимостта от наличието на дефибрилатори на обществените места.

Животоспасяващата роля на дефибрилаторите

Проучвания сочат, че 90% от жертвите на внезапен сърдечен арест могат да бъдат спасени, ако им се предостави помощ с дефибрилатор в първите минути след инцидента. Това подчертава жизненоважната роля на тези устройства и необходимостта от тяхната масова наличност и достъпност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Дамммм,
    Първо ги „ваксинираха“ като добитък, а който не умря доброволно от графена сега искат да го доубият с ток от тия дефибрилатори!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари